România se promovează la ITB China, cel mai important târg de turism dedicat pieței chineze

România se promovează la ITB China, cel mai important târg de turism dedicat pieței chineze. FOTO Ministerul Turismului

România își promovează oferta turistică la ITB China, cea mai importantă expoziție comercială dedicată exclusiv profesioniștilor de profil, axată pe piața chineză de călătorii. Evenimentul se desfășoară la Shanghai, în perioada 27-29 mai, fiind o platformă ideală pentru expozanți de a se conecta cu agenții de turism, hoteluri, companii aeriene din întreaga lume, precum și cu alte entități care activează în acest sector, în scopul încheierii de parteneriate și relații de afaceri.

Standul național, organizat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, are o suprafață de 54 mp, și găzduiește următorii parteneri: Holiday to Romania, World Synergy Travel, Global Transilvania Medical Health, Exact Tour, Primăria orașului Borșa și Organizația de Management al Destinației Maramureș. Suplimentar, Consulatul General al României la Shanghai va organiza, într-un spațiu special dedicat, o serie de degustări cu produse românești. Pe întreaga durată a manifestării expoziționale, domnul Gabriel Costin Furtună va susține momente artistice, interpretând melodii autentice la nai.

Cu ocazia deschiderii oficiale a evenimentului, la standul național  au fost prezenți și E.S. domnul Horia-Dan Maxim, Ambasadorul României în Republica Populară Chineză,  E.S. domnul Radu Fodoreanu, Consulul General al României la Shanghai, și  domnul Andrei Panait, consilier economic în cadrul Biroului de Promovare Comercial-Economică Shanghai. Oficialii români au exprimat apreciere pentru participarea României la ITB China, considerând această acțiune o reală oportunitate pentru creșterea vizibilității destinației noastre pe această piață importantă.

Pentru a maximiza prezența țării noastre la ITB China, ministerul va organiza și un eveniment special, intitulat „Romania: The Gateway to Eastern Europe – Networking & Business Opportunities”. În cadrul acestuia, invitații vor putea descoperi informații detaliate despre oferta turistică a destinației noastre, adaptată publicului țintă, și, totodată, vor avea oportunitatea de a realiza schimburi de idei și de know-how, cu scopul de a construi relații care pot duce la colaborări viitoare.

Referitor la specificul pieței, se remarcă o creștere semnificativă a turimului chinezesc în ultimele decenii, milioane de călători alegând să își petreacă vacanțele în afara granițelor țării. În acest sens, Organizația Mondială a Turismului a prezentat perspective optimiste, care previzionează faptul că aproximativ 100 de milioane de turiști chinezi sunt așteptați să își petreacă vacanțele în străinătate până în 2025. În lumina tendințelor recente, China este pe cale să atingă acest obiectiv mai devreme.

În clasamentul țărilor emițătoare de turiști pentru România, realizat pe baza stastisticilor puse la dispoziție de Institutul Național de Statistică, China a ocupat în 2019 – an de referință pentru turismul românesc, locul 18, cu un număr de 41.873 de vizitatori. Astfel, ținând cont de potențialul existent, prin participarea la ITB China se dorește creșterea vizibilității țării noastre, precum și consolidarea poziției ca destinație turistică tot mai atractivă și ofertantă pentru turiștii chinezi.

Participarea României la această ediție a ITB China a fost propusă și aprobată în cadrul Consiliului Consultativ al Turismului, organism care reunește reprezentanți ai patronatelor și asociațiilor profesionale din turism. În continuare, precizăm că Shanghai are o importanță deosebită pentru țara noastră, aici fiind lansat, în urmă cu 14 ani, brandul turistic „Explorați grădina Carpaților”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*