Lenovo anunță noua stație de lucru mobilă AI PC ThinkPad P14s Gen 5 echipată cu procesoare AMD Ryzen PRO

Lenovo anunță noua stație de lucru mobilă AI PC ThinkPad P14s Gen 5 echipată cu procesoare AMD Ryzen PRO. FOTO Smart Point

Lenovo™ a lansat modelul Lenovo ThinkPad™ P14s Gen 5, conceput pentru profesioniștii care au nevoie de performanțe de top într-un șasiu portabil de 14 inci. Cu un ecran impresionant 16:10, această stație de lucru mobilă este echipată cu procesoare AMD Ryzen™ PRO 8040 HS-Series. Aceste procesoare sunt foarte performante și eficiente din punct de vedere energetic, ceea ce le face perfecte pentru utilizare pe stațiile de lucru mobile subțiri și ușoare. Procesoarele AMD Ryzen PRO HS- Series vin, de asemenea, cu capacități AI (Artificial Intelligence) integrate, inclusiv o unitate de procesare neuronală (NPU) integrată pentru performanțe optimizate în fluxurile de lucru AI.

Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 este prevăzut cu certificări ISV (Independent Software Vendor)1 și placă grafică AMD Radeon™ integrată, ceea ce îl face ideal pentru a rula aplicații precum AutoCAD®, Revit® și SOLIDWORKS® cu performanțe excelente. Această stație de lucru mobilă este ideală pentru utilizatorii mobili care au nevoie de o putere mare, oferind funcționalități avansate de securitate prin intermediul ThinkShield™, trecând în același timp testele extinse MIL-SPEC pentru o rezistență sporită.

AMD continuă să exceleze în tehnologia PC-urilor AI datorită integrării AMD Ryzen™ AI în Lenovo ThinkPad P14s Gen 5. Noile procesoare Ryzen™ cu AI valorifică CPU, GPU și on-chip NPU pentru a oferi 39 AI TOPS de putere de procesare, de aproape 3,5 ori mai mult decât generația anterioară, ceea ce permite oferirea unor experiențe AI generative incredibile pe PC. Acest progres tehnologic va îmbunătăți experiența utilizatorilor, oferind performanțe mai mari pentru activități de colaborare, creare de conținut, analiză de date și multe altele, bazate pe AI. În plus, includerea tehnologiilor AMD PRO oferă funcții de administrare de nivel enterprise care permit managerilor IT să optimizeze operațiunile, iar funcțiile de securitate integrate funcționează în sinergie cu ThinkShield pentru a oferi protecție împotriva atacurilor complexe, precum și o stabilitate fără precedent pentru software-ul de tip enterprise.

Specificațiile de bază ale ThinkPad P14s Gen 5 includ:

Procesor AMD Ryzen 7 PRO 8840HS cu AMD RyzenTM AI și placă grafică integrată AMD Radeon

Disponibil cu Windows 11 Pro și compatibil cu mai multe versiuni de sisteme de operare bazate pe Linux2

Până la 96GB DDR5 și până la 2TB PCIe 4×4 Performance SSD

Display-uri FHD tactile sau non-tactile cu soluție 3M Optical Film care crește luminozitatea până la 400 nits, utilizând în același timp cu până la 16% mai puțină energie3

Opțiune de ecran OLED de 2,8k cu lumină albastră scăzută și calibrare a culorilor din fabrică X-Rite

Wi-Fi 6E și 5G WWAN opțional4

Opțiunea de baterie de 39,3 Whr oferă ușurință în mobilitate, în timp ce o baterie de 52,5 Whr care poate fi înlocuită de către client (CRU) extinde durata de lucru

Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 consolidează portofoliul Lenovo de stații de lucru profesionale cu procesoare AMD, care include modelul ThinkPad P16s Gen 2, ThinkStation™ P620 și cea mai recentă stație de lucru ThinkStation P8, cu procesoare AMD Ryzen Threadripper™ PRO 7000 WX-Series cu până la 96 de nuclee și 192 de thread-uri.

Indiferent dacă utilizatorii sunt artiști profesioniști, ingineri, cadre didactice sau studenți, Lenovo ThinkPad P14s le permite să inoveze în mod liber, indiferent unde se află. Datorită funcționalităților și performanțelor sale premium, această stație de lucru mobilă oferă o valoare excepțională pentru utilizatorii care doresc să beneficieze de fiabilitate și performanță într-un aspect compact.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*