VIDEO Marius Dulce, despre cum reușește Primăria Călărași să țină proiectele la zi

Marius Dulce, primarul municipiului Călărași. FOTO Mitică Raftu / CLnews.ro
Marius Dulce, primarul municipiului Călărași. FOTO Mitică Raftu / CLnews.ro

Primarul din Călărași, Marius Dulce, a acordat un interviu jurnalistului Adrian Boioglu pentru BizPLUS.

Primarii se confruntă cu o problemă legată de faptul că firmele care câștigă contracte nu reușeșc să țină ritmul lucrările și se mai înregistrează și întârzieri.

Primarul Marius Dulce explică modul în care se acționează la Călărași pentru a nu se ajunge în această situație.

“Trebuie să fim după ei, să monitorizăm ritmul de lucru. În felul acesta sunt supravegheați și imprimăm un anumit ritm de lucru. Este normal că așa se întâmplă peste tot, ei având lucrări foarte multe în această perioadă se mai împart oamenii. De multe ori lucrările stagnează sau au uitat din varii motive să mai aducă nu știu ce utilaj uitat prin altă localitate și să o vină într-o săptămână. E important să te ții după ei, te vede acolo, întrebi, dai telefoane, insisți. Trebuie să se simtă obligați pentru că au un contract, iar dacă nu respectă acest contract se pun în aplicare clauzele prin care îi penalizăm pentru că altfel nu se poate”, a povestit primarul din Călărași.

El a precizat că municipalitatea nu a făcut uz de aceste clauze până în prezent.

“Sperăm să nu facem uz de aceste clauze, dar dacă trebuie nu vom evita aceste clauze pentru că nu mai așa putem să corectăm. Noi vrem să mișcăm lucrurile la rapid, de multe ori ne iese, uneori nu ne iese și trebuie să fim atenți în această perioadă pentru că am avut situații în care cei care lucrau la Piața Mare au denunțat contractul pentru că au dat faliment. Am mai avut o speță la un bloc social, au denunțat contractul pentru că nu ajungeau finanțările și nu erau mulțumiți. Trebuie să avem grijă și de aceste aspecte pentru că dacă te trezești cu o groapă în mijlocul asfaltului apoi nu mai știi ce să faci și durează foarte mult procedura prin care să achiziționezi alte servicii de la alt antreprenor”, a spus Marius Dulce.

El a declarat că lucrările de asfaltare pe strada București s-ar putea încheia până la sfârșitul acestei luni.

“Strada București pentru că este stradă principală, e mai pretențioasă, toată lumea arată cu degetul spre această lucrare. Noi speram cam în două săptămâni să terminăm de asfaltat, iar apoi lucrările pe care le mai avem pe la trotuare să le facem în liniște, dar să fluidizăm traficul pe această zonă că e nevoie”, a explicat primarul din Călărași.

Edilul s-a declarat nemulțumit de ritmul lucrărilor la strada București.

“Nu sunt mulțumit de ritmul. Promisesem să terminăm până în decembrie. Acum au intensificat ritmul, se lucrează până târziu, chiar au lucrat până la ora 20, ora 21. Sperăm ca în două săptămâni să terminăm asfaltarea și apoi să ne ocupăm și de celelalte lucruri. Calitatea lucrările o dau specialiștii, iar ei spun că lucrarea este de calitate”, a explicat Marius Dulce.


De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*