VIDEO Marius Dulce, primarul din Călărași: „Este bine să încurajăm sportul. Copiii noștri să uite de telefoane și de calculatoare două, trei ore pe zi”

Marius Dulce, primarul din Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Marius Dulce, primarul din Călărași, a afirmat că municipalitatea încurajează sportul, precizând că își dorește ca cei mai mici locuitori ai orașului să uite de telefoane și de calculatoare cel puțin două, trei ore pe zi și să facă mișcare.

Marius Dulce a vorbit pentru BizPLUS despre importanța sportului și ce anume face Primăria Călărași în acest sens.

„Tot ceea ce creăm este pentru oameni, pentru cetățenii acestui municipiu, dar în viitor, în programul nostru cu care am venit în fața oamenilor ne dorim să facem și microparcuri între blocuri, acolo unde ne permite spațiul, să facem locuri pentru practicarea fitness-ului, în sensul ca să ducem trei, patru tipuri de aparate lângă bloc și atunci oamenii vor fi atrași să facă mișcare pentru că le este mai facil, fiind lângă bloc astfel de locuri, atunci vor veni să facă mișcare. Nu în ultimul rând, este clar că trebuie să facem și microlocuri de joacă pentru copii, pentru că în momentul în care părintele vine și face fitness, copilul poate să se joace frumos la locul de joacă și în felul acesta sunt un tot unitar și sunt împreună mult mai mult timp”, a afirmat primarul din Călărași.

Marius Dulce spune cum încurajează primăria aceste activități.

„Ținta noastră a fost de a favoriza toate sporturile, de a așeza drumul către sportul de masă, pentru că nu poți să stai canalizat numai pe o anumită zonă de sport. Este bine să ai deschidere la baschet, lupte. Am avut competiții naționale aici la Călărași, în Sala Polivalentă. Sala este plină tot timpul de la handbal, futsal, lupte și tot ce vor ei să facă acolo. Sala este deschisă, ba mai mult zilele acestea ne-a ales echipa Serbiei, campioană la box, au venit să antreneze în România și cred că fac niște antrenamente cu campionii României”, a povestit Marius Dulce.

Edilul consideră că trebuie încurajat sportul pentru că acesta înseamnă sănătate.

„Îmi place handbal-ul, îmi place să mă uit la tenis, sunt mai multe sporturi, la gimnastică, da, pentru că am început să ne revenim și avem rezultate. Este bine să încurajăm tot sportul, pentru că sportul, așa cum se știe, înseamnă sănătate.  Copiii noștri trebuie să uite de telefoanele mobile de calculatoare și două, trei ore pe zi să îi lăsăm să zburde, dar trebuie să le creem și zonele în care se simtă bine și să simtă că acolo le este bine lor”, a afirmat primarul din Călărași.

Loturile naționale de juniori de box ale României și Serbiei s-au pregătit la Călărași pentru Campionatul European care va debuta pe 20 iunie. Sportivii au susținut un antrenament inedit pentru publicul local în aer liber.


De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*