Panourile fotovoltaice, soluția „verde” pentru facturi mai mici cu 90%

Panouri fotovoltaice. FOTO E ON

Un număr de 150 de clienți casnici ai E.ON Energie România au devenit, anul trecut, prosumatori prin soluția E.ON Solar Home, care îi ajută să-și producă singuri energie verde cu ajutorul panourilor fotovoltaice și să-și reducă astfel facturile de energie.

În total, au fost montate 3.500 de panouri fotovoltaice care au generat 300 MWh pe an, suficient pentru a ilumina o casă cu 10 becuri timp de 200 de ani. Totodată, emisiile de CO2 au fost reduse cu 646 tone pe an, echivalentul emisiilor a 162 de mașini pe an.

Pe o piață marcată de volatilitatea crescută a prețurilor la energie, acoperirea parțială sau, în unele cazuri, chiar totală a consumului propriu a unei gospodării și posibilitatea de a vinde surplusul produs către furnizori sunt criterii care fac ca investiția într-un sistem fotovoltaic să devină tot mai atrăgătoare. În condițiile noilor reglementări privind compensarea cantitativă a prosumatorilor, factura la energie poate fi redusă chiar și cu 90%.

În ultima perioadă, pe segmentul rezidențial, clienții companiei E.ON Energie România au accesat toată gama de putere disponibilă: 3 kW, 4 kW, 5 kW, 6kW, 8kW, 10 kW, 12 kW, 15 kW, atât în sistem monofazic, cât și trifazic. De exemplu, un sistem fotovoltaic de 3 kW produce, în medie, 3.500 kWh/an*, suficient pentru acoperirea unui consum mediu lunar de aproximativ 300 kWh.

Prețul întreg pentru soluțiile fotovoltaice oferite de E.ON clienților casnici începe de la circa 25.000 lei pentru sistemul monofazic 3 kW. Clienții pot alege să achite soluția livrată de companie integral sau în rate lunare fixe pe o perioadă de 1, 3, 5 sau 7 ani. Instalarea durează circa 30 de zile, garanția la echipamente este de 15 ani, iar recuperarea investiției se realizează între 2 și 4 ani, în funcție de puterea instalată a sistemului fotovoltaic.

Pentru un confort sporit, E.ON oferă și soluții de stocare a energiei produse acasă. Sistemul propus este unul hybrid, on-grid sau off-grid, pe baterii, de la 5 până la 15 kW, cu o garanție de 10 ani acordată de producător. Sistemul stochează energia produsă de panourile fotovoltaice și o livrează atunci când producția este mică sau nu mai există. Totodată, poate prelua consumul de energie electrică al casei atunci când alimentarea din rețea este întreruptă.

De exemplu, o baterie de 5 kW poate asigura timp de 12 ore consumul obișnuit al casei, format din: becuri, televizor, frigider, laptop, centrală termică pe gaz.

E.ON Solar Home este o soluție la cheie, specialiștii E.ON fiind cei care se ocupă de întregul proces ce trebuie parcurs de clienți pentru a deveni prosumatori. Astfel, compania se ocupă de evaluarea locului de consum, întocmirea proiectului tehnic, obținerea avizelor necesare, instalarea sistemului centralei fotovoltaice, precum și după finalizarea procesului, prin realizarea mentenanței sistemului și verificarea instalației electrice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*