Fondurile europene 2021-2027 intră în linie dreaptă. Consultări pe primul program care va fi trimis la Bruxelles

Cristian Ghinea, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. FOTO Parlamentul European
Cristian Ghinea, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. FOTO Parlamentul European

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a organizat în data de 10 august, o nouă reuniune cu societatea civilă, pentru definitivarea Programului Operațional Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027 (POIDS). Acesta va fi, în următorii ani, nucleul măsurilor integrate care contribuie direct la reducerea sărăciei și principalul sprijin al grupurilor vulnerabile pentru a depăși riscul excluziunii sociale.

„Ne propunem ca acest program să aibă impact real pentru oamenii cărora le este adresat, cei mai vulnerabili. Pentru aceasta, trebuie să evităm greșelile din vechiul program POSDRU, să evităm absorbția de fonduri europene fără impact real. Programul pe care îl finalizăm în perioada următoare are această abordare integrată, care permite finanțarea din mai multe fonduri, pentru ca intervențiile să ajungă exact la cei care au nevoie”, a spus ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Ministrul Cristian Ghinea a condus dezbaterea cu intervenții ale participanților. „Vreau să folosim costurile simplificate. Vreau să dăm banii pe rezultate, nu pe hârtii”, a subliniat el. De asemenea, a menționat că în acest moment, POIDS este în stadiu avansat de elaborare, fiind consultate în mai multe rânduri atât ministerele și agențiile cu atribuții în domeniu, cât și organizațiile non-guvernamentale, mediul academic.

Reprezentanții societății civile au supus dezbaterii măsurile privind combaterea sărăciei copiilor, modul de finanțare a Grupurilor de Acțiune Locală (urbane și rurale), măsurile privind finanțare a tineretului și sportului. A fost apreciată deschiderea reprezentanților MIPE în preluarea punctelor de vedere pentru definitivarea măsurilor propuse spre finanțare. Versiunea revizuită urmare acestor dezbateri va fi înaintată Comisiei Europene în luna septembrie.

Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027 are o alocare de 3,6 miliarde euro.

Din partea MIPE au participat la dezbatere Corina Atanasiu, secretar de stat, Marius Vasiliu, secretar de stat, Teodora Preoteasa, director general Direcția Programare și Coordonare Sistem, precum și reprezentanți ai Autorității de Management pentru Programul Operațional Capital Uman.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*