Mokka, liderul serviciului fintech Cumperi acum, plătești mai târziu din Europa Centrală și de Est intră pe piața din Bulgaria

Marius Costin. FOTO Fabrica de PR

Mokka, jucător de top în domeniul serviciilor de tip Cumperi acum, plătești mai târziu (Buy Now Pay Later) din Europa Centrală și de Est, își anunță intrarea pe piața din Bulgaria. Prezent în Polonia, România și Bulgaria, Mokka este un serviciu fintech ce permite instantaneu cumpărătorilor să facă achiziții și să plătească ulterior pentru ele, în mii de magazine online și offline.

„Serviciile de tip Cumperi acum, plătești mai târziu devin din ce în ce mai populare la nivel mondial în rândul comercianților de top și al consumatorilor activi mai tineri. Suntem încântați să includem Bulgaria în familia noastră, cu atât mai mult cu cât observăm aici o oportunitate uriașă de a tranforma experiența de shopping, oferind o metodă de plată alternativă mai bună și mai flexibilă pentru cumpărători. Buy Now Pay Later aduce beneficii clare pentru comercianți prin creșterea valorii coșurilor de cumpărături, a conversiei și a achizițiilor repetate, precum și prin reducerea retururilor și a utilizării plății ramburs la livrare”, a declarat Irene Shvakman, co-fondator al Revo Technologies.

Bulgaria este cea de-a treia țară aleasă pentru extinderea Mokka în Europa Centrală și de Est, după Polonia și România. Grupul a stabilit parteneriate cu sute de comercianți de top din categorii precum modă, încălțăminte, bijuterii, articole pentru copii, sport, sănătate și frumusețe, călătorii, decorațiuni interioare, bricolaj, electronice și altele.

Mokka oferă partenerilor săi o soluție omnichannel flexibilă, cu un sistem de check-out adaptabil, care permite cumpărătorilor să amâne plățile atât pentru achizițiile mici, cât și pentru cele mai mari și să aleagă un plan de plată convenabil, de la 1 la 24 de luni. Compania se află acum în discuții cu cei mai importanți comercianți și platforme de comerț electronic din Bulgaria pentru a-și lansa ofertele și în această țară în primul trimestru al anului 2023.

„Facem progrese în negocierile cu mulți comercianți bulgari și internaționali de top pentru a introduce Mokka în magazinele lor de pe această piață. Milioane de consumatori din Polonia și România, în special tinerii mileniali au adoptat această modalitate de plată pentru cumpărăturile lor. Vrem să ne folosim de experiența acumulată pentru noile operațiuni din Bulgaria și de pe alte piețe din regiune”, a afirmat Marius Costin, CEO regional al Mokka.

Compania a implementat o serie de facilități pentru retaileri, astfel încât aceștia să integreze cât mai ușor serviciul Mokka în magazinele lor. Grupul a dezvoltat plug-in-uri pentru multe dintre cele mai importante platforme de comerț electronic. Printre acestea se numără WordPress, Opencart, VTek, Gomag, Shopify și altele. Tehnologia dezvoltată de companie este multichannel, astfel încât comercianții pot oferi serviciul Buy Now Pay Later de la Mokka atât în magazinele lor fizice, cât și online, inclusiv în aplicațiile lor mobile. Ofertele de finanțare și planurile de plată pot fi personalizate în funcție de nevoile fiecărui comerciant.

Experiența altor piețe arată că, atunci când cumpără cu Mokka, clienții fac achiziții mai mari și mai frecvente, ceea ce crește valoarea coșului de cumpărături și vânzările în magazin. În plus, oferirea unei soluții de finanțare Cumperi acum, plătești mai târziu reduce nevoia de cash la livrare, care este foarte costisitoare pentru comercianți, deoarece clienții pot primi bunurile înainte de a plăti. Astfel, cu ajutorul Mokka,  retailerii își reduc costurile de expediere și de returnare.

Spre deosebire de produsele financiare tradiționale prezente pe piața bulgară, Mokka oferă, de asemenea, beneficii importante pentru cumpărători, care nu trebuie să meargă la bancă, să completeze formulare lungi sau să aștepte aprobarea sau eliberarea unui card. Platforma Mokka permite înregistrarea instantanee a oricărui cumpărător, în mai puțin de 2 minute, direct în magazinele partenere sau prin intermediul aplicației sale mobile. După înregistrare, cumpărătorul poate face imediat cumpărături, plătind mai târziu pentru acestea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*