tbi bank a emis cu succes obligațiuni de 20 milioane euro

Lukas Tursa. FOTO Goya PR

tbi bank, una dintre cele mai importante bănci challenger din Europa de Sud-Est, a emis cu succes obligațiuni în valoare de 20 milioane de euro (eligibile MREL). Oferta a fost suprasubscrisă pe Bursa din Bulgaria, ceea ce i-a permis să atingă cel mai înalt nivel din suma planificată inițial (de la 10 la 20 de milioane), devenind astfel cea mai mare ofertă de obligațiuni emisă de tbi bank până în prezent.

Emisiunea a fost gestionată exclusiv de echipa tbi, iar consultantul juridic a fost Tsvetkova, Bebov & Partners (TBP), parte din Eversheds Sutherland. Rata anuală a dobânzii este de 9% (plătită trimestrial), cu scadența la sfârșitul anului 2026. Banca are dreptul de a răscumpăra obligațiunile cu un an mai devreme.

„Dorim să le mulțumim tuturor investitorilor pentru că ne-au acordat încrederea și în a treia emisiune consecutivă de obligațiuni în decurs de un an. Suntem bucuroși să vedem un interes în creștere din partea tuturor tipurilor de investitori, care au recunoscut eforturile noastre de a oferi un instrument flexibil și o valoare excelentă din perspectiva raportului risc-randament. Noua emisiune va sprijini creșterea noastră continuă, peste nivelul pieței, inclusiv din punct de vedere al reglementărilor în vigoare”, a spus Lukas Tursa, Executive Director, tbi bank.

În ultimii trei ani, tbi bank s-a impus ca lider pe piața bulgară a obligațiunilor, reușind să strângă un total de 50 de milioane de euro prin diverse obligațiuni cu capital hibrid. Obligațiunea va fi listată pentru tranzacționare la Bursa din Bulgaria în luna iulie.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*