Compania americană de software TaxDome intră pe piața din România, oferind o platformă de soluții integrate care eficientizează activitatea firmelor de contabilitate

Alina Goldenberg. FOTO White PR

TaxDome, o companie de software de top cu soluții de management pentru firmle de contabilitate, intră pe piața din România, caracterizată de o creștere accelerată și un progres considerabil în digitalizare. Cu o prezență puternică în SUA și la nivel international, TaxDome furnizează o platformă inovatoare pentru a servi nevoile firmelor de contabilitate, resurse umane și consultanților fiscali din România.

Cu un portofoliu de peste 10.000 de clienți, companii medii și mari care comunică cu contabilii lor în peste 10 limbi, și 3 milioane de utilizatori în lume, TaxDome adaugă România la planurile sale de expansiune. România este a 26-a țară și prima din Europa de Est în care compania americană de software se extinde.

“Decizia de a intra pe această piață a fost luată de către conducerea TaxDome în SUA, după o evaluare atentă a potențialului economic și a nevoii în creștere pentru soluții IT inovatoare în domeniul contabilității. Economia României, caracterizată prin creștere rapidă și o tendință ascendentă în digitalizare, împreună cu disponibilitatea profesioniștilor bine pregătiți în IT, oferă cadrul ideal pentru soluția noastră, destinată optimizării și eficientizării firmelor de contabilitate.

Inițiativa de a se extinde în România reflectă misiunea globală TaxDome de a dota profesioniștii contabili și firmele de contabilitate cu tehnologie de ultimă oră. Aceasta include simplificarea procedurilor, îmbunătățirea comunicării cu clienții și asigurarea unei gestionări sigure a documentelor. Suntem conștienți de avantajele pe care soluția noastră o poate aduce afacerilor locale, ajutându-le să se dezvolte și să răspundă eficient necesităților de conformitate.

Strategia noastră de a servi piața românească este susținută de poziția strategică a țării în Europa de Est și statutul său de hub tehnologic emergent, aspecte ce ne facilitează atât deservirea eficientă a nevoilor locale, cât și extinderea prezenței noastre in regiune. Suntem optimiști în privința oportunităților generate de această expansiune și ne dedicăm investiției în economia locală, promovării parteneriatelor și susținerii transformării digitale in domeniul contabil din România”, spune Alina Goldenberg, Country Manager TaxDome România.

Într-un peisaj fiscal provocator din România, TaxDome oferă o platformă all-in-one, cu o suită cuprinzătoare de funcții, inclusiv managementul documentelor, comunicarea cu clienții, gestionarea programărilor, automatizarea fluxurilor de lucru in cadrul firmelor de contabilitate,si multe altele, care va permite firmelor românești să-și eficientizeze operațiunile și să ofere servicii superioare clienților lor.

Cu o soluție software inovatoare pentru contabili și firme, furnizorul american de software estimează o cifră de afaceri de 125.000 de euro în primul an în România. Strategia TaxDome se concentrează pe atragerea de clienti “early adapters”, menținerea prețurilor accesibile și pe furnizarea de asistență și servicii de implementare gratuite pentru a asigura o adaptare rapidă locală și accesibilitate largă. Intrarea companiei în România valorifică condițiile de piață, umplând un gol semnificativ creat de absența concurenților globali și de ofertele limitate ale companiilor locale. Profitând de această oportunitate, compania își propune să atingă obiectivele financiare și să asigure o cotă de piață substanțială, deschizând calea pentru o creștere susținută.

“TaxDome este pregătit să colaboreze cu o gamă largă de clienți din domeniul contabilității din România, concentrându-ne în special pe firmele medii și mari pentru a le oferi soluții complete care să le eficientizeze operațiunile. Angajamentul nostru nu se limitează doar la companiile de dimensiuni medii și mari. Soluțiile TaxDome sunt de asemenea ideale pentru companiile mici. Suntem conștienți de provocările specifice cu care acestea se confruntă, mai ales în ceea ce privește resursele limitate și adoptarea noilor tehnologii. Astfel, platforma noastră este concepută pentru a fi accesibilă și adaptabilă, permițând și afacerilor mai mici să beneficieze de tehnologia avansată pentru a-și extinde serviciile și a-și îmbunătăți relația cu clienții.

Pentru piața din România, ne-am propus un obiectiv ambițios, dar realizabil, de a atrage 100 de clienți în primul an. Această țintă subliniază încrederea în soluția noastră, dedicarea noastră față de piața locală și recunoașterea oportunității de creștere pe care o reprezintă România. Succesul în atingerea acestui obiectiv va confirma eficiența platformei noastre și angajamentul echipei de a asista companiile românești în procesul lor de digitalizare”, spune Alina Goldenberg, Country Manager România TaxDome.

TaxDome își consolidează prezența pe piața românească prin echipa sa locală, condusă de Alina Goldenberg, care ocupă poziția de Country Manager. Alina, cu o bogată experiență în domeniul contabilității și fiind membru al CECCAR (Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România), reprezintă un pilon central pentru adaptarea și succesul TaxDome în România. Expertiza și înțelegerea sa profundă a specificităților de afaceri locale fac din Alina o resursă importantă atât pentru echipa TaxDome, cât și pentru clienții săi. Mutarea ei din poziția de client la cea de conducător al operațiunilor companiei pe plan local subliniază angajamentul TaxDome de a livra soluții tailor-made care întâmpină cu eficacitate nevoile reale ale profesioniștilor din contabilitate. Alături de Alina, un alt membru al echipei se dedică personalizării serviciilor și platformei TaxDome pentru a se alinia cu normele și practicile contabile din România, asigurând astfel o integrare fără cusur și maximă eficiență a ofertei TaxDome pentru clienții români.

Planul companiei include o extindere semnificativă a echipei locale, reflectând angajamentul față de piața românească și dorința de a oferi suport și dezvoltare cuprinzătoare adaptate României. Această extindere va oferi un suport local fără egal, promovând dezvoltarea profesională și contribuind la transformarea digitală a practicilor contabile din România.

Cum vede compania americană piața din România

Compania americană este optimistă cu privire la potențialele sinergii dintre ofertele TaxDome și nevoile pieței din România. Cu traiectoria clară a României către adoptarea digitală și cadrul de sprijin oferit de organismele cheie din industrie, TaxDome vede un teren fertil pentru a contribui semnificativ la transformarea digitală a țării.

Piața românească de afaceri se distinge printr-un peisaj plin de oportunități, evidențiat de un angajament ferm către transformarea digitală. Această dedicare este cel mai bine exemplificată de decizia pionieră a României de a introduce obligativitatea facturării electronice începând cu 1 ianuarie 2024, clasându-se astfel printre puținele țări europene care au implementat acest sistem. Acest pas important subliniază dorința României de a-și moderniza infrastructura de afaceri și de a institui un nou etalon pentru conformitatea și eficiența digitală în Uniunea Europeană.

Acesta pătrunde în diferite sectoare ale economiei, alimentat de o dorință larg răspândită de a folosi tehnologia pentru o eficiență operațională sporită și inovare. Sectorul IT al țării, renumit pentru talentul și creativitatea sa, joacă un rol esențial în această transformare, conducând progrese de care beneficiază companiile din toate domeniile.

„Combinația dintre ambiția digitală a României, trecerea obligatorie către e-Factura și atitudinea de susținere a CECCAR creează o oportunitate fără precedent pentru companii de a-și avansa capacitățile digitale.

TaxDome este dornică să sprijine această tranziție, oferind soluții inovatoare care se aliniază cu viziunea României pentru un mediu de afaceri digitalizat, eficient și competitiv. La TaxDome, suntem foarte conștienți de provocările avute de profesioniștii contabili din România, în special cu noile reglementări și impulsul către digitalizarea obligatorie. Platforma noastră este concepută pentru a reduce aceste presiuni prin automatizarea sarcinilor operaționale și administrative, permițând contabililor să se concentreze mai mult pe nevoile clienților și pe consilierea strategică, mai degrabă decât să rămână blocați în procese manuale consumatoare de timp. Prin automatizarea sarcinilor de rutină, TaxDome ajuta profesioniștii contabili să-și sporească eficiența și productivitatea. permitandu-le  să se concentreze mai mult pe calitatea serviciilor pe care le oferă clienților lor”, spune Alina Goldenberg, Country Manager TaxDome.

În această eră a schimbărilor rapide ale Codului Fiscal și a trecerii incontestabile către digitalizare, parteneriatul dintre antreprenori și contabilii lor nu a fost niciodată mai important. Antreprenorii pot cataliza acum această transformare nu doar în beneficiul propriei afaceri, ci și pentru a revoluționa modul în care sunt furnizate serviciile lor de contabilitate. Prin introducerea TaxDome profesioniștilor lor contabili, companiile nu doar adoptă un nou software, ci îmbrățișează un viitor în care afacerea lor poate prospera prin eficiență, acuratețe și perspectivă strategică.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*