Florin Spătaru: “Deși implementarea programului pentru microelectronică s-a desfășurat sub presiunea termenelor strânse, Ministerul Economiei a respectat calendarul Comisiei Europene”

Florin Spătaru. FOTO Ministerul Economiei

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, susține că deși implementarea programului pentru microelectronică s-a desfășurat sub presiunea termenelor strânse, ministerul pe care îl conduce a respectat calendarul Comisiei Europene.

„Am reușit să finalizăm prima etapă a preselecției de proiecte pentru microelectronică IPCEI-MECT. A fost un efort susținut din partea colegilor din Ministerul Economiei, iar în urma evaluării au fost admise  intermediar 9 aplicații pentru potențiali participanți direcți și  37 de aplicații pentru potențiali participanți indirecți”, a anunțat Florin Spătaru, ministrul Economiei. 

În data de 07 februarie 2022, ora 10:00, s-a încheiat perioada de transmitere a aplicațiilor pentru procesul de preselecție la Proiectul Important de Interes Comun European în Microelectronică și Tehnologia Comunicațiilor, fiind înregistrate 10 aplicații pentru potențiali participanți direcți și 38 de aplicații pentru potențiali participanți indirecți. În urma evaluării și procesării răspunsurilor la solicitările de clarificare, echipa din cadrul Ministerului Economiei a reușit să analizeze aplicațiile, astfel încât să fie respectate termenele stabilite de calendarul impus de Comisia Europeană.

Astfel, în cadrul procesului de evaluare a aplicațiilor înregistrate, a fost finalizată Etapa I, de verificare a conformității administrative și a eligibilității potențialilor participanți direcți și indirecți și a proiectului, iar rezultatele au fost comunicate fiecărui participant. Au fost admise intermediar 9 aplicații pentru potențiali participanți direcți și 37 de aplicații pentru potențiali participanți indirecți. Etapa următoare constă în evaluarea tehnică și financiară pentru cele 9 aplicații admise pentru potențialii participanți direcți și rezultatul final atât pentru potențialii participanți direcți, cât și indirecți.

Ministerul Economiei derulează procesul de preselecție conform graficului stabilit. În data de 25 februarie a.c. va fi transmisă notificarea Comisiei Europene cu privire la potențialii participanți admiși în urma procesului de preselecție.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*