Avertizare de călătorie pentru românii care merg în Franța. Sunt anunțate furtuni și intensificări ale vântului

Turnul Eiffel. FOTO TheDigitalArtist

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că, pentru perioada 2 – 4 august 2023, autoritățile locale au anunțat furtună puternică în nordul Franței și, în special, pe Canalul Mânecii. În contextul mareelor ​​înalte, multe plaje vor arbora steagul roșu din cauza valurilor foarte înalte. Se așteaptă rafale de 100 km/h de-a lungul Canalului Mânecii și valuri de 8 m în largul Bretaniei.

În după-amiaza zilei de 2 august 2023, furtună va afecta coasta Normandiei, cu rafale apropiate de 100 km/h. Vântul va atinge 80 km/h în regiunea Pays de la Loire până la nordul bazinului parizian. Pe mare, situația se va deteriora brusc, fiind  așteptate valuri de aproape 8 metri pe Canalul de Vest și de până la 4 metri pe litoralul atlantic.

Se recomandă cetățenilor români să se informeze, înainte de începerea călătoriei, în legătură cu situația existentă atât pe traseu, cât și la destinație și să evite deplasarea în zonele în care există astfel de fenomene.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel:

Misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729;

Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*