VIDEO Primarul din Călărași: „Vom construi două blocuri ANL. Avem până în 700 de cereri pentru locuințe ANL”

Marius Dulce, primarul municipiului Călărași. FOTO Paul Alexe / BizPLUS
Marius Dulce, primarul municipiului Călărași. FOTO Paul Alexe / BizPLUS

Primarul din Călărași, Marius Dulce, a anunțat că în municipiu vor fi construite două blocuri ANL și a precizat că au fost primite aproximativ 700 de cereri pentru astfel de locuințe.

Marius Dulce a declarat într-o conferință de presă că este în creștere cererea de locuințe ANL și locuințe sociale.

„Foarte multă în ultima vreme a venit să ne ceară locuințe: locuințe ANL, locuințe sociale. În patru ani ne-am bătut mai mult să aducem finanțări, ceea ce s-a și întâmplat. Acum o săptămână jumătate, până în două săptămâni am semnat deja cu ANL-ul. A fost o serie întreagă de proceduri în care ne-am dus prin tot felul de întâlniri tehnice ca să ne avizeze aceste locuințe.

Se vor construi două ANL-uri, două blocuri de ANL, cam 36 de unități locative pentru că le construim în cartierul de tineri și atunci avem doar trei nivele plus mansardă. Asta înseamnă 36 de unități locative. Știți foarte bine că lucrăm și la blocul social 15AB. Acesta, atunci când a venit pandemia și a început războiul, s-a blocat, iar cel care construia a denunțat contractul, iar ulterior am reluat toate aceste proceduri și astăzi pot să vă spun că și acolo lucrăm la aceste unități locative și sperăm noi că într-un an să fie gata și această zonă”, a spus Marius Dulce.

El a precizat că locuitorii din Călărași au depus aproximativ 3.000 de cereri pentru locuințe sociale și locuințe ANL.

„La ora asta putem să spunem că numai pe ANL cred că avem undeva până în 700 de cereri, dar trebuie să ne gândim că pe social avem undeva la 2000 de cereri. Atunci cerința de a avea locuințe atât de tip ANL cât și sociale este foarte mare. Dar trebuie să nu uităm că am semnat pe PNRR deja 15 vile – P+1+M. Avem șase unități locative pe fiecare căsuță, sunt 15 căsuțe. Acestea sunt locuințe cu pierdere energetică zero și asta înseamnă încă 90 de unități locative în această zonă. Deci viitorul sună bine. 

De aceea ne gândim în continuare că dacă tot ne preocupă locuințele și pentru tineri, ne-a preocupat și ne preocupă în acea zonă și creșa de 70 de locuri medie, care credem noi că până luna septembrie va fi gata, pentru că se lucrează într-un timp destul de accelerat și constructorul și CNI-ul, pentru că este luată prin CNI, o să termine această lucrare”, a mai declarat Marius Dulce.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*