Tema Energy S.A. va contesta în instanță sancțiunea din partea Consiliului Concurenței, pe care o consideră neîntemeiată, și își reafirmă un comportament concurențial corect și onest  

Instanța. FOTO vanna44

Tema Energy respinge ferm concluziile la care a ajuns Consiliul Concurenței în urma investigației care vizat compania, alături de alte societăți, precizând că va apela la toate căile legale pentru a-și dovedi nevinovăția. Menționăm că este pentru prima dată când societatea Tema Energy SA face obiectul unei sancțiuni contravenționale aplicate de către Consiliul Concurenței.

“Ne exprimăm consternarea față de concluziile Consiliului Concurenței, având în vedere argumentele, probele și faptele transmise de către societate ca răspuns la toate întrebările și problematicile ridicate pe parcursul investigației. Tema Energy a cooperat pe deplin cu autoritatea de concurență pe parcursul investigației, inclusiv pe parcursul inspecției inopinate, punând la dispoziție toate documentele și informațiile solicitate.

Obiectul investigației Consiliului Concurenței a avut la bază o sesizare din partea unei alte societăți participante la procedura de achiziție publică organizată în perioada 2020-2021, având ca obiect activități de proiectare și execuție pentru realizarea unui obiectiv de investiții la nivelul M.A.I., și a vizat participarea mai multor companii, printre care și Tema Energy.

Tema Energy precizează că pentru faptele care au făcut obiectul sesizării nu a fost  reținută de către Consiliul Concurenței niciun fel de încălcare de către Tema Energy a normelor de concurență. Comportamentul Tema Energy SA în cadrul procedurii – în urma căreia a și fost atribuit contractul de achiziție publică pentru realizarea obiectivului de investiții la nivelul M.A.I. – a fost considerat corect și legal potrivit regulilor de concurență.  

În schimb, Consiliul Concurenței a decis să extindă în urmă cu doar câteva luni investigația inițială și asupra altor aspecte, ce nu privesc comportamentul Tema Energy raportat  la obiectul inițial al investigației, și să aplice o amendă contravențională societății pe acest capăt nou de acuzare”, a transmis Tema Energy.

„Societatea noastră a colaborat cu Consiliul Concurenței în acești doi ani de la initierea investigatiei, pe deplin și fără a avea nimic de ascuns. În opinia noastră și a casei de avocatură DLA Piper, care ne-a reprezentat în fața Consiliului, Tema Energy este nevinovată. În ciuda pledoariilor avocaților, susținute de dovezi și jurisprudență, Consiliul Concurenței nu constată că Tema Energy nu era, la acel moment, și nu este nici în momentul de față, concurent în raport cu societățile Dataware și Kontron (fostul S&T). Mai mult, raportul cuprinde numeroase analogii și concluzii lipsite de logică, fiind în ansamblul lui confuz și pe alocuri chiar rău-voitor. Deși este un caz clar, și pe care l-am explicat foarte bine și argumentat, totuși reprezentanții Consiliului nu au reușit să îl înțeleagă. Motiv pentru care suntem deciși să ne adresăm instanțelor de judecată pentru a ne demonstra nevinovăția”, a declarat Mihai Manole, Managing Partner la Tema Energy SA.

Conform informării Consiliului Concurenței, amenda aplicată Tema Energy este în cuantum de 2.169.079,81 lei, reprezentând 3,4% din cifra de afaceri realizată în anul 2022.

Decizia Consiliului Concurenței nu este definitivă, iar Tema Energy intenționează să o conteste în instanță, urmând ca aceasta să hotărască, printr-o hotărâre definitivă, legalitatea și temeinicia acestei decizii în privința companiei. Tema Energy își exprimă convingerea că instanțele competente vor constata nevinovăția acesteia.

Tema Energy este o societate cu capital privat integral românesc, înființată în anul 2002. Compania are sediul central în București și a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de aproximativ 13 milioane de Euro și un profit net de peste 1,6 milioane Euro.

Cu o echipă de peste 65 de ingineri, specialiști, instalatori și tehnicieni, Tema Energy este unul dintre cei mai mari integratori de sisteme și soluții de inginerie din România. Printre cele mai cunoscute soluții din portofoliul societății se numără data centerele – mobile și clasice, power supply systems, sistemele de monitorizare de tip DCIM și railway, power back-up systems, energii regenerabile și servicii de întreținere si mentenanță.

Compania a reușit să obțină pentru un centru de date românesc, în premieră, cea mai cunoscută certificare în domeniul data centerelor la nivel mondial –  acreditarea Tier III Design și Tier III Certification of Constructed Facility, acordate de Uptime Institute SUA, contribuind activ la dezvoltarea acestei industrii aflate într-o continuă expansiune la nivel global și cu mult potențial economic pentru țara noastră.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*