Studiu E.ON: Doar 23% dintre români știu că pot achiziționa pompe de căldură de la furnizorul lor de energie

Pompă de căldură. FOTO E-ON

Românii sunt tot mai preocupați de reducerea costurilor cu încălzirea locuinței, dar majoritatea covârșitoare (8 din 10) nu știu că pot cumpăra pompe de căldură chiar de la furnizorul lor de energie, relevă un studiu realizat de E.ON.

Pompele de căldură reprezintă o modalitate sustenabilă și eficientă de a încălzi casa și de a produce apă caldă menajeră, reducând costurile cu energia și amprenta de dioxid de carbon. Ele extrag iarna energie termică din sol, apă sau aer și, cu ajutorul unui compresor, transferă căldură către instalația interioară: radiatoare, pardoseală etc. În timpul perioadelor calde, pompele de căldură pot inversa procesul și pot răci locuința prin instalarea de ventiloconvectoare sau răcire pasivă prin pardoseală. Aceste echipamente au costuri reduse de funcționare și sunt mai eficiente energetic decât sistemele pe combustie. Astfel, economiile de energie pe termen lung sunt mai mari. Durata lor de viață este relativ lungă, de peste 25 de ani.

În România, datorită costurilor mai reduse, peste 80% dintre pompele de caldură folosesc tehnologia aer-apă, fiind eficiente la temperaturi de până la -20°C.

E.ON propune celor care optează pentru instalarea unei pompe de căldură o soluție “la cheie”. Specialiștii E.ON asigură consilierea, livrarea echipamentelor, instalarea sistemului, punerea în funcțiune și mentenanța. Soluția include atât echipamentele principale, cât și echipamentele conexe: buffer, boiler, senzor, controler, acces în aplicație.

Un alt avantaj este plata flexibilă, în rate, cu contract pe 1, 3, 5 sau 7 ani și proiectarea personalizată: tehnicienii companiei configurează soluția de încălzire în funcție de specificul locuinței, amplasarea geografică, modul în care clientul dorește să încălzească imobilul: prin pardoseală, radiatoare sau ventiloconvectoare.

Pe toată perioada contractuală se asigură garanție extinsă pentru echipamente și mentenanța. Se asigură mentenanța pompei de caldură, vizitele anuale pentru verificarea instalației, service și înlocuirea echipamentelor defecte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*