Ministrul Finanțelor: “Consider cã numai printr-un efort comun al tuturor factorilor implicați în dezvoltarea pieței de capital putem contribui la finanțarea companiilor autohtone, inclusiv a proiectelor verzi”

Adrian Câciu. FOTO Facebook Adrian Câciu

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a subliniat joi, 17 februarie, necesitatea dezvoltãrii parteneriatului concret și real dintre toți actorii din economie, pentru a menține și a crește potențialul pieței de capital din România, prin reglementãri favorabile și transparente. Mesajul a fost transmis cu ocazia participãrii la evenimentul “Performerii pieței de capital pentru anul 2021”, organizat de Bursa de Valori București.

“În situații complicate, așa cum este cea de acum, cel mai important este sã gãsim soluții pentru un parteneriat real între stat, cetãțeni, economie și capital astfel încât sã identificãm  cauzele vulnerabilitãților și sã consolidãm elementele sau pilonii de bazã pe care se construiește o economie”, a declarat Adrian Câciu.

Ministrul Finanțelor a prezentat acțiunile desfãșurate de instituția pe care o conduce pentru creșterea gradului de educație financiarã în rândul investitorilor mici prin lansarea emisiunilor de titluri de stat pentru populație FIDELIS, un program de succes, care va continua și în viitor. Piața titlurilor de stat contribuie la lãrgirea și la diversificarea bazei de investitori (fonduri de pensii private, fonduri de investiții, fonduri mutuale, societãți de asigurãri etc) atât pe plan intern cât și extern, precum și a instrumentelor de investiții. Parteneriatul cu Bursa de Valori București și succesul acestui instrument confirmã faptul cã piața de capital este un canal propice atât pentru finanțarea statului român, cât și pentru oferirea de mecanisme și instrumente complexe de economisire și de tranzacționare pentru persoanele fizice.

“Consider cã numai printr-un efort comun al tuturor factorilor implicați în dezvoltarea pieței de capital putem contribui la finanțarea companiilor autohtone, inclusiv a proiectelor verzi. În acest sens, Ministerul Finanțelor are ca obiectiv pentru perioada urmãtoare crearea cadrului general aplicabil pentru emiterea de obligațiuni verzi la nivel suveran” a subliniat ministrul Finanțelor.

Totodatã, ministrul Adrian Câciu a menționat proiectul “Elaborarea unei strategii naționale pentru piața de capital”, realizat de Ministerul Finanțelor în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiarã și finanțat de Comisia Europeanã, prin Programul de Sprijin pentru Reforme Structurale. Proiectul propune o dezvoltare coerentã a pieței de capital din România și va pregãti cadrul pentru implementarea unor noi strategii europene în domeniu, legate de digitalizare, finanțare sustenabilã și verde.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*