Ministerul Finanțelor lansează o nouã ediție Fidelis, între 8 -17 aprilie. Donatorii de sânge primesc în continuare cea mai bună dobândă

Ministerul Finanțelor. FOTO Ministerul Finanțelor

Ministerul Finanțelor și „Morning Glory cu Rãzvan Exarhu”, Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguinã București, lanseazã, în perioada 8 -17 aprilie, o nouã ediție a programului de titluri de stat FIDELIS, în care donatorii de sânge primesc cea mai bunã dobândã.

„Fidelis creeazã în jurul sãu un cerc virtuos de progres, prin echilibrul între stabilitate și solidaritate. Investițiile în instrumente cu grad mic de risc ca acesta oferã protecția capitalului investit, un flux constant de venituri neimpozabile și diversificarea portofoliului de investiții. Mai mult, prin implicarea în astfel de proiecte, investitorii aduc beneficii sociale tangibile: printr-o singurã donare salveazã pânã la trei vieți, primind la schimb dobânda cea mai bunã. Dincolo de acestea, rãspundem și celor care cautã un instrument în valutã, având dobânzi de pânã la 5% pentru tranșa în euro”, a precizat ministrul Marcel Boloș.

Tranșa dedicatã donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadența la un an, având o dobândã de 7%, cea mai mare oferitã în cadrul acestei ediții.
De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scãderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia de condițiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donãrii de sânge începând cu 1 iulie 2023.

Titluri de stat în euro, cu dobânzi de pânã la 5%

Totodatã, în afarã de tranșa specialã, ediția FIDELIS care debuteazã luni, 8 aprilie, va conține și emisiunile uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadențe de 1 an și 3 ani și dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%, și titluri de stat în euro, cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 4%, respectiv, 5%.
Valoarea nominalã a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv, 1.000 de euro.
Persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, prin intermediul bãncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercialã Românã, BRD – Groupe Société Générale și Alpha Bank, titluri care sunt listate la Bursa de Valori București.
Comisioane zero și câștiguri neimpozabile
În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de cãtre bãncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital, sunt neimpozabile.
Deținãtorii de titluri de stat FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitãțile neridicate la scadențã, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*