Litoralulromanesc.ro: Creștere de 27% a rezervărilor de vacanțe la mare pentru vara 2024. Programul de reduceri Înscrieri Timpurii va fi prelungit în aprilie

Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Ofertele speciale pentru vacanțe pe litoralul autohton, promovate de operatorii din turism, îi determină pe tot mai mulți români să-și facă din timp planurile pentru concediul de vară, mulți alegând stațiunile de la malul mării. În cifre, de la lansarea programului Înscrieri Timpurii Litoral 2024 – la începutul lunii octombrie anul trecut, până la finalul lunii martie, s-a înregistrat o creștere cu 27% a rezervărilor de sejururi în hotelurile de la Marea Neagră în comparație cu intervalul 1 octombrie 2022 – 31 martie 2023, arată datele Litoralulromanesc.ro, cel mai mare turoperator pe acest segment turistic.

“Tendința de a rezerva sejurul cu câteva luni înainte de vacanță a revenit. E un obicei la care mulți români au renunțat în ultimii ani pe fondul pandemiei și, ulterior, din cauza conflictelor militare. Însă, constatăm că programul Înscrieri Timpurii este accesat de tot mai mulți turiști care vor să aibă garanția unui sejur rezervat pentru a scăpa de stresul planificărilor pe ultima sută de metri. Datele centralizate din octombrie 2023 până astăzi, la finalul lunii martie, arată o creștere cu 27% a rezervărilor realizate pentru sezonul estival față de același interval de referință din 2022-2023”, afirmă Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

În mod normal, ofertele speciale din programul Înscrieri Timpurii expiră la 31 martie, însă mulți hotelieri de pe litoralul autohton au decis să prelungească perioada de valabilitate a ofertelor.

“Avem și o altă veste bună: dat fiind interesul ridicat al românilor de a-și rezerva o vacanță la Marea Neagră pentru vara 2024, am decis împreună cu hotelurile de pe litoral să prelungim programul Înscrieri Timpurii și în aprilie, iar reducerile la vacanțe ajung până la 40%”, anunță reprezentantul Litoralulromanesc.ro.

Potrivit rezervărilor făcute până la această dată, stațiunile cele mai căutate sunt Eforie Nord și, pe locul secund, Mamaia. Pe locul al treilea în top se clasează Neptun-Olimp. Datele mai arată că românii care își rezervă din timp vacanța aleg sejururi mai lungi decât cei care rezervă last minute. Astfel, durata medie a sejurului este de 5,5 nopți, față de durata medie a sejurului pe întreg sezonul estival 2023 – de 4,8 nopți. Există și turiști care își iau vacanțe prelungite la mare, cel mai lung sejur achiziționat până în acest moment fiind de 30 de zile.

Analiza primelor trei luni ale anului mai arată că în ceea ce privește costul unui pachet turistic, un român a plătit în medie 3200 de lei pentru un sejur pe litoral.

Sezonul estival 2024 va începe, tradițional, pe 1 Mai și va continua cu vacanța de Paște. Apropierea dintre cele două date îi determină pe mulți români care aleg litoralul în acea perioadă să rezerve sejururi mai lungi, de 5-6 nopți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*