Încă 11 subsectoare de plajă, din Mamaia și Vama Veche, au fost atribuite

plaja, Apele Romane, sezlonguri
FOTO Apele Române

Încă 11 subsectoare de plajă, din Mamaia și Vama Veche, au fost atribuite odată cu încheierea Etapei a III-a procedurii de închiriere derulate în baza Ordonanței nr. 8 /2023. Nivelul total al chiriei stabilit prin procedura recent încheiată este cu peste 32% mai mare decât valoarea de pornire.

Prin licitațiile derulate în Etapa I au fost atribuite 62 de subsectoare, fiind semnate contractele de închiriere pentru 60 dintre acestea, iar în etapa II au fost atribuite alte 39 de subsectoare, iar pentru 37 au fost deja semnate contractele.

Potrivit prevederilor legale, 50% din suma încasată reprezintă venit la bugetul de stat iar diferența de 50% se va utiliza în scopuri de investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii de management cantitativ şi calitativ al bazinelor hidrografice ale cursurilor de apă din România, respectiv plaja Mării Negre.

“Atragem atenția asupra faptului că operatorii de plajă trebuie să asigure accesul liber pe plajă şi libera circulaţie a persoanelor în spaţiul plajei. Precizăm că prin noile contracte, operatorii sunt obligați să implementeze măsuri ce rezolvă carențe semnalate de-a lungul timpului de turiști. Spre exemplu, cel mult 70% din suprafața de plajă va putea fi folosită pentru închirierea de șezlonguri și umbrele în suport fix, diferența reprezentând o zonă destinată plajei pe nisip, iar operatorul este obligat să instaleze și toalete ecologice pe suprafața atribuită.

De asemenea, printre cele mai importante obligații ale operatorilor de plajă mai amintim:

Să amplaseze grupuri sanitare;

Să amplaseze coșuri de gunoi pentru colectarea a deșeurilor;

Să nu permită camparea;

Să nu permită focul deschis pe plajă;

Să colecteze algele în grămezi în cazul producerii unui fenomen minor de înflorire algală și să degajeze linia țărmului;

Să monteze panouri cu instrucțiuni de utilizare a plajei,a zonei și a apei de îmbăiere”, a informat Administrația Națională Apele Române.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*