Guvernul a anunțat finanțarea investițiilor din regiunile frontaliere cu Ucraina, Moldova și Marea Neagră

Ședință de Guvern. FOTO Guvernul României

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, la propunerea Ministerului Dezvoltării, negocierea și semnarea, de către România, a programelor de finanțare a investițiilor transfrontaliere dintre România și Ucraina, Republica Moldova și țările învecinate Mării Negre.

În perioada 2021-2027, cele 3 programe vor finanța proiecte de cooperare în domenii precum situații de urgență, educație, sănătate, inovare, cercetare, protecția naturii, schimbări climatice, prevenirea riscurilor, cultură, turism, siguranță, securitate și bună guvernanță.

Bugetul programului România-Ucraina este de 54.050.004 de euro, iar investițiile pot fi realizate în județele Satu Mare, Maramureș, Suceava, Botoșani, Tulcea și oblasturile Zakarpatia, Cernăuți, Odesa și Ivano-Frankivsk.

Programul România-Republica Moldova are un buget de 77.298.439 de euro, în aria eligibilă fiind incluse județele Botoșani, Iași, Vaslui, Galați și întregul teritoriu moldovean.

Bugetul total al Programului Interreg VI-B NEXT Bazinul Mării Negre 2021-2027 este de 72.275.137 de euro, în aria eligibilă fiind incluse Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România (regiunea SE), Turcia și Ucraina.

În perioada 2021-2027, România participă la cele 3 programe, având rol de Autoritate de Management, Secretariat Comun și Autoritate de Audit.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*