Peste 300 de milioane de lei sunt alocați pentru conexiune feroviară la Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara

Conexiune feroviară la Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara. FOTO CFR Infrastructură

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că SRCF Timișoara a lansat procedura de achiziție publică a serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de construire a unei linii de cale ferată care va asigura legătura directă cu Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara și de modernizare a liniei CF Timișoara Est – Radna, de unde se va construi racordul feroviar până la Aeroport.

Valoarea totală estimată a contractului este de 323.297.762,98 lei fără TVA, iar sursa de finanţare va fi asigurată din fonduri nerambursabile.

Obiectul contractului cuprinde modernizarea liniei existente Timișoara Est – Radna, pe întreaga lungime de 5,2 km, construirea unei linii de cale ferată duble și electrificate (de la punctul de racordare) până la Aeroport, în lungime totală de 5 km, și construirea noii stații CF, cu două linii de garare, în imediata vecinătate a Aeroportului.

Perioada de proiectare și execuție a lucrărilor va fi de 30 luni, dintre care 8 luni pentru elaborarea proiectului tehnic şi 22 luni pentru execuţia lucrărilor.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 12.12.2023, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 15.00.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*