FOTO VIDEO Crișan – comuna din Delta Dunării unde vezi cel mai bine cum se împacă, într-o vacanță, tradiția seculară cu luxul modern

Complexul Lebăda din Delta Dunării. FOTO Adrian Boioglu

Delta Dunării este fascinantă prin multe detalii. Unul dintre acestea este contrastul dintre nou și tradițional, dintre casele bătrânești și luxul de 5 stele. Atâta timp cât reușești să le îmbini într-un mod plăcut și să oferi turistului o vacanță de neuitat, scopul Deltei Dunării a fost atins.

În pandemie, Delta a fost o oază de liniște în izolare. Acum, când țara vecină are parte de un război nedorit, Delta știe să vină din nou cu liniște și pace.

Unul dintre locurile care ilustrează cel mai bine modul în care noul lux și tradiționalul se împacă și conviețuiesc este comuna Crișan. Jurnaliștii BizPLUS au vizitat satul Mila 23, dar și zona în care se află complexul Lebăda Luxury – două zone total opuse, care oferă turiștilor amatori de natură și frumusețe verde o vacanță de neuitat.

Mila 23 – Satul unde nicio mașină nu încape pe stradă

Mila 23 este un sat care aparține de comuna Crișan. Cifrele oficiale nu dau mai mult de 2-300 locuitori care își au domiciliul la Mila 23. Cu toate acestea, micuța localitate este una în care tinerii satului nu caută să plece, ci să vina înapoi acasă cât mai repede. Turismul a contribuit foarte mult la acest aspect. În vizita organizată de Asociația Delta Dunării, jurnaliștii BizPLUS au avut ocazia să străbată străzile din sat, de la pensiunile aflate în primul rând la Dunăre și până la bisericuța frumos pictată.

Senzația pe care un trecător o are este că se află într-un parc imens. Totul este verde, liniștea e la ea acasă, iar străzile din sat sunt doar niște alei cu pavele puțin mai late. Nicio mașină nu încape printre curțile din Mila 23. Doar apa mai reușește să le strice ordinea și liniștea atunci când Dunărea se umflă. Dar nici Dunărea nu prea i-a deranjat pe localnici de ani buni, așa că oamenii au învățat să o aprecieze.

Corina Davidov, consilier de comunicare în cadrul Asociației Delta Dunării, a explicat că Delta Dunării oferă experiențe pentru orice tip de turist.

Delta este pregătită pentru toate genurile de turiști. În schimb, și cei care stau la pensiuni de 2, 3 stele, case tradiționale, până la acest resort spectaculos de 5 stele trebuie să fie toți educați, educați să respecta natura. Unii turiști preferă să mănânce acele bucate tradiționale, după rețete vechi pregătite de bunici și se cazează la pensiuni de 2, 3 stele, stau de vorbă prin sat, se plimbă cu localnicii. Iar alții vor să vadă Delta dintr-un resort luxos. Cei care vin acolo au, dincolo de plimbările la fel de spectaculoase, pescuit, au SPA-uri, piscine, masaj, bucătării, începând cu cea deltaică, au cherhanaua lipoveanului, până la tot felul de rețete internaționale realizate de chefi extrem de bine pregătiți”, a spus Corina Davidov.

Lebăda – Cinci stele de Delta Dunării

Cine caută luxul absolut în Delta Dunării îl găsește în puține locuri. Unul dintre acestea este complexul Lebăda Luxury aflat la mică distanță de Mila 23. Un resort în toată puterea cuvântului, unde pontonul de la primul pas pe pontonul plutitor și de la prima gură de șampanie îți dai seama că ai ajuns în Paradis.

Proprietarii resortului au investit milioane de euro pentru a reface acest colț de rai, dar fiecare bănuț a fost investit cu bun gust și cu gândul la natură. Complexul Lebăda vine cu mai multe restaurante, spa, piscine interioare și exterioare, vile private în copac sau bungalouri cu vedere la Canalul Sulina al Dunării.

Prețul unei camere pornește de la aproape 300 Euro pe noapte. Patul și camera spațioasă vine cu acces privat la grădină și jacuzzi. Nu e de mirare că vedetele sau politicienii momentului vin aici pentru o vacanță departe de ochii curioșilor.

Ultima atracție de la Lebăda Luxury Resort este restaurantul libanez al lui Chef Fouad El Zoabi.

“A fost foarte bună ideea acestui restaurant. Lumea este încântată că în mijlocul Deltei este un restaurant libanez. Multă lume vine la noi și din afara hotelului, din Constanța, din Tulcea, mănâncă la noi și pleacă. E foarte bine. Partea cu peștele o avem separat. Avem o cherhana unde este numai pește din Deltă, la mine este doar din Marea Mediterană, mâncare libaneză și pește tot din acea zonă. Pește numai din Deltă este la cherhana. Avem aperitive libaneze, avem salate, aperitive reci și aperitive calde, avem grătar, multe feluri la grătăr”, a povestit Chef Fouad El Zoabi.

Gusturile fine pot fi întreținute și la Cherhanaua lipovenească sau la restaurantul a la carte al complexului.

Acest restaurant oferă atât preparate românești tradiționale din Deltă, cât și produse internaționale. Este un mixt. Putem să facem și la comandă ceea ce doresc clienții chiar dacă nu avem pe meniu. Avem aproape 300 de locuri pe terasă, avem o scenă pe care soliștii vin și în fiecare seară avem muzică live, banduri. Ne vizitează din când în când și cei de la Mila 23 care oferă un concert specific tradițional din zonă. Avem și bucătărie live cooking în care pregătim în fiecare seară paella, midi în sos de vin și alte preparate, în fiecare seară cu totul și cu totul altceva. Cine vine în Deltă trebuie să ia măcar un platou pescăresc, atât rece, cât și cald pentru a trece prin fiecare etapă a degustării a produselor tradiționale din Deltă”, a afirmat Virgil Bălteanu.

Dacă vrei neapărat să ieși din resort, pescuitul sau plimbarea cu caiacele sunt doar câteva dintre atracții. Dar ai parte și de excursii private pe canalele Deltei. Atunci când bărbații pleacă la pescuit, doamnele au ocazia să se relaxeze la Spa.

E locația ideală pentru familie. Poți să îmbini și pescuitul, domnii pot să se retragă să meargă cu barca la pescuit, iar doamnele să vină împreună cu copiii să se relaxeze, fie la piscină, fie chiar la Spa-ul nou. Pe lângă masajele și ritualurile pe care noi le oferim, prin colegele mele din Nepal, doamnele pot să beneficieze și de acel moment de liniște al lor. Prețurile pentru masaj, vorbim de masaj de relaxare, masaj cu stretching sau chiar un masaj mai profund, care pornesc de la 240 de lei de persoană, mergând până la 550 de lei de persoană. Despre ritualuri vreau să vă spun câteva cuvinte. Fetele când au venit din țara de origine, colegele mele terapeutele, au spus că în Nepal, când mergi la Spa, trebuie să cureți și mintea și trupul. Astfel de ritualuri oferim noi aici, atât pentru doamne, cât și pentru domni”, a declarat Ana Maria Ochetan, Concierge Manager – Lebăda Luxury Resort & Spa, Crișan.

Complexul Lebăda Luxury Resort & Spa oferă numeroase facilități celor care îi trec pragul. Astfel, pe lângă o piscină în aer liber, una interioară, o zonă de wellness, unitatea hotelieră mai dispune de un complex sportiv în cadrul căruia se găsesc teren de tenis, mese de biliard, tenis de masă. De asemenea, complexul are și un centru de afaceri, dar și mai multe zone destinate exclusiv copiilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*