FOTO VIDEO Cele mai căutate oferte la Târgul de Turism al României au fost vacanțele pe litoralul românesc, în Grecia, Turcia și Bulgaria. Unii turiști au mizat pe destinații exotice

Târgul de Turism al României. FOTO Adrian Boioglu

Târgul de Turism al României, primul în format fizic dinainte de pandemie, și-a întâmpinat vizitatorii cu oferte din cele mai diverse. Turiștii au avut de optat atât din destinații interne, fie că a fost vorba de litoral, de munte sau de zona rurală, dar și din locurile tradiționale de vacanță ale românilor pe timp de vară: Grecia, Turcia, Bulgaria. Au existat și oameni care au preferat destinațiile exotice, cum ar fi Japonia sau Maroc

Oamenii de turism au povestit pentru BizPlus care au fost vacanțele care s-au vândut cel mai bine la Târgul de Turism al României.

Cosmin Vasile, managerul agenției de turism Hello Holidays, a afirmat că destinațiile de vară au fost căutate la Târgul de Turism.

“Era de așteptat ca la târg să vindem pachetele de vară pentru Grecia, Turcia, Bulgaria, transportul cu autocarul către aceste destinații este la mare căutare pentru că vorbim pe de o parte de transportul zilnic de litoral Bulgaria, vorbim de charterele autocar către Grecia și Turcia, care duc către aceste destinații foarte frumoase de la Marea Egee, de la Marea Mediterană, dar și de circuitele cu avionul și autocarul pe care le-am pregătit pentru vara acestui an”.

Iulia Pascale, președintele Asociației “Descoperă Sulina”, a precizat că turiștii au fost interesați de Delta Dunării.

“Turiștii români sunt foarte interesați de destinația Delta Dunării pentru că foarte mulți dintre ei nu au văzut-o. Au fost poate în alte țări străine, dar pur și simplu Delta Dunării nu au exploatat-o. Ajung să ne spună vrem și noi să ne plimbăm pe canalele acelea frumoase din Deltă. Sunt oameni din Tulcea, care nu au ajuns niciodată până acum la Sulina deși sunt la doar o oră și jumătate sau trei ore cu vaporul. Oamenii vor să descopere această minune”.

Florin Albu, Brand Manager la Doctor Travel, a spus că oamenii preferă turismul autohton, în special zonele rurale.

“Lumea s-a întors la turismul românesc, s-a întors la pensiunile agro-turistice, s-a întors la țară. A fost o bună oportunitate să se întoarcă în zonele cu trecut etnografico-folcloric. Și anul acesta vor rămâne în top zone precum Maramureș, Delta Dunării. Am văzut la târg că Maramureșul se prezintă impecabil ca de fiecare dată, în schimb, vin asociațiile de turism din zona Deltei Dunării care au pregătiri cu totul și cu totul deosebite. Chiar am fost invitat să vizitez Sulina. De abia aștept să mă duc pentru că au ceva deosebit în acest an”.

Grig Bute, jurnalist la Ora de Turism, a remarcat că vizitatorii Târgului de Turism au fost atrași de ofertele inedite.

“Am observat că lumea a fost interesată de toate ofertele care li s-au părut noi, inedite. Au existat niște standuri Japonia sau Maroc, chestii mai exotice. Și cred că asta e o tendință de a vedea și altceva decât ceea ce înseamnă mainstream all-inclusive la turci sau cele mai cunoscute destinații de vacanță ale românilor”.

Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al ANAT, a afirmat că s-au vândut foarte bine vacanțele în Bulgaria, Grecia, Turcia, Malta, Egipt.

“La actuala ediție, chiar dacă nu au fost extrem de multe agenții de turism precum acum 2-3 ani, pentru că mulți nu se așteptau să se poată ține târgul. Chiar a fost o mare bucurie și o minune când după 1 februarie ne-am dat seama că se va ține, se cam vinde aproape orice produs turistic, acum depinde și de fiecare agenție ce promovează aici. Se vând foarte bine destinațiile clasice ale românilor, destinațiile de vară, pornind de la litoralul românesc, acum e plin de oferte Înscrieri Timpuri. Se vând foarte bine Bulgaria, Grecia, Turcia, Malta, Egipt, care a crescut foarte mult în preferințele românilor în ultimul an și jumătate, Spania, apoi, destinațiile exotice au început să fie foarte căutate. Am avut un mare paradox în pandemie, o serie de agenții de turism ori separat, ori în alianță, au închiriat curse aeriene în sistem chartere și au operat chartere directe din marile orașe ale României către destinații exotice, precum Zanzibar, Republica Dominicană, Maldive, Sri Lanka și aceste oferte au prins foarte bine”.

Laura Pătru, PR & Communication Manager – Bacolux Hotels Romania, a menționat că turiștii au căutat pachete atractive în zona balneo.

“Cele mai solicitate pachete ale noastre au fost pe partea de balneo pentru că este o tradiție în grupul nostru hotelier și stațiunea Băile Herculare, unde avem locațiile, are o tradiție foarte îndelungată în acest gen de pachete și rămâne în topul preferințelor vizitatorilor noștri”.

Tiberiu Chirilaș, primarul comunei Vama Buzăului, a povestit despre atracțiile din localitatea sa.

“Rezervația Valea Zimbrilor – Vama Buzăului – a fost cel mai vizitat obiectiv din Vama Buzăului. Am avut undeva la 70.000 de intrări în anul 2021, dar ca element de noutate sunt punctele gastronomice locale, brandul gastro-local și anume această experiență de a servi masa în gospodăriile producătorilor locali. Nu doar savurezi o mâncare foarte bună, sănătoasă, gătită după o rețetă tradițională, poți să și gătești dacă vrei în gospodărie respectivă, dar în primul rând punem accent pe ceea ce înseamnă rețeta tradițională care până la urmă este un patrimoniu de care trebuie să avem grijă, trebuie să îl promovăm mai departe și să-l păstrăm. Punctele gastronomice locale sunt sprijinite de legislație în momentul de față, dar trebuie să intervenim pe această legislație astfel încât să devină atât la nivel de mediu rural, la nivel de țară să fie o alternativă în ceea ce privește servirea mesei”.

George Cioceanu, Managing Partner TravelFuse, a constatat un interes ridicat al vizitatorilor pentru România.

“Noi ca și companie Travel Fuse activăm în domeniul be to be. Practic, am venit aici ca să cunoaștem agențiile de turism, ca să ne revedem cu partenerii noștri. Din discuțiile pe care le-am avut cu  ei, pot spune că lucrurile au reînceput pe un trend al normalității dinainte de pandemie, cu anumite modificări în ideea în care am văzut un interes mult mai ridicat pentru destinația România din partea turiștilor.

 Putem să facilităm agențiilor de turism prezența online, noi facem magazine online pentru agențiile de turism prin care avem conexiuni cu sistemele de unde ei preiau ofertele și putem să automatizăm acest lucru astfel încât ofertele organizatorilor să ajungă prin siteurile intermediarilor direct în fața turiștilor, simplificând foarte mult tot procesul și salvând foarte multe resurse”.

Valeriu Ștefan, fondator Romanian Adventures, a afirmat că au fost căutate vacanțele în zona agroturistice.

“Noi suntem furnizori de servicii de cazare pe România. Dacă vorbim din punctul nostru de vedere, partea de agroturism este mai solicitată în această perioadă chiar dacă nu excludem litoralul românesc care ne bate la ușă și automat gândurile noastre se îndreaptă către vară, mai ales că am fost două veri cumva blocați și nu am avut o activitate estivală foarte, foarte bine închegată. Dar sunt și colegii de la celelalte agenții de turism care au vacanțe în afara României destul de căutate. Acum preferințele se schimbă de la sezon la sezon. Acum este Egiptul pe primul loc, urmează Turcia, o să fie Grecia, colegii bulgari au venit cu o ofertă destul de variată și sper ca noi pe destinația România să avem o ofertă competitivă și să atragem turiștii de care avem nevoie”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*