Fondurile Noua Casă sunt aproape epuizate. 3 soluții pentru a te proteja de riscul pierderii avansului

Bani pentru finanțări. FOTO martaposemuckel
Euro. FOTO martaposemuckel

Fondurile Noua Casă sunt aproape epuizate. Unii clienți vor rămane cu avansul plătit și cu locuințele necumpărate.

Acțiunile pe care le pot întreprinde românii pentru a se proteja de riscul pierderii avansului sunt:

-Românii care doresc și aplică pentru programul Noua Casă la băncile care încă mai au fonduri, trebuie să se asigure că în promisiunea de vânzare-cumpărare pe care o semnează cu vânzătorul imobilului există o clauză de restituire a avansului în cazul în care banca nu acordă creditul cumpărătorului.

-Românii care doresc și aplică pentru programul Noua Casă la băncile care încă mai au fonduri pentru a achiziționa imobile care încă nu sunt finalizate, pot semna atât promisiune de vânzare-cumpărare cu vânzătorul, dar și promisiune de garantare cu banca. Prin promisiunea de garantare banca îți rezervă creditul de la momentul semnării până la maximum 18 luni. Așadar, imobilul trebuie finalizat în maximum 18 luni.

-Românii care au deja semnate promisiunile de vânzare-cumpărare cu vânzătorii, dar nu vor mai beneficia de fondurile Noua Casă deoarece vor fi epuizate, pot aplica la băncile care, în anumite condiții, oferă credite ipotecare standard FĂRĂ AVANS sau pot aplica la băncile care, pentru un anumit segment de clienți, oferă credite ipotecare cu o rată chiar MAI MICĂ decât rata la Noua Casă.

Ofertele bancare sunt diferite de la o instituție financiară la alta, iar ele se aplică în funcție de profilul clientului și de numeroase alte condiții de eligibilitate stabilite de finanțatori. Aceste condiții de finanțare sunt perfect cunoscute de brokerii de credite. Românii pot apela la brokerii de credite nelegați pentru a obține creditele ipotecare necesare achiziționării locuințelor dorite.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*