Florin Spătaru, ministrul Economiei: “Reducerea consumului de produse din plastic de unică folosință, un obiectiv ce trebuie urmărit de toate industriile”

Întâlnire a ministrului Economiei. FOTO Ministerul Economiei

Provocările de natură economică pe care aceste schimbări legislative le vor exercita asupra industriei producătoare de băuturi și nu numai, au fost discutate în cadrul unei întrevederi pe care Florin Spătaru, ministrul economiei, a avut-o cu reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini (FIC), Asociaţiei Berarilor României, Asociației Naționale pentru Băuturi Răcoritoare (ANBR), Asociația Română pentru Ambalaje și Mediu (ARAM), Ursus Breweries și Coca-Cola HBC România.

Ordonanța nr. 6 din 25 august 2021, privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului, se află în prezent în dezbatere în comisiile parlamentare, iar asociațiile de profil doresc amendarea textului actului normativ, în sensul introducerii unei tranziții pentru implementarea măsurilor impuse de legislația europeană.

“Vreau ca Ministerul Economiei să sprijine economia în ansamblu, atât pe cea privată, cât și pe cea de stat. De aceea, noua organigramă a instituției pe care o conduc, va include o direcție generală de Politici Industriale care să propună măsuri concrete pentru sprijinirea mediului de afaceri românesc. În ceea ce privește amendamentele dumneavoastră, acestea vor fi analizate împreună cu colegii de la Ministerul Mediului și vom veni cu o propunere comună de modificare a textului ordonanței, astfel încât să existe un echilibru între țintele de mediu și susținerea economiei românești. Este necesară o abordare complexă la nivelul tuturor industriilor în vederea atingerii țintelor propuse pentru reducerea consumului de produse din plastic de unică folosință”, a declarat Florin Spătaru, ministrul economiei.

Reprezentanții FIC au subliniat că amendamentele propuse sunt discutate și susținute de întreg mediul de afaceri, nu doar de către producătorii de băuturi prezenți la discuții. De asemenea aceștia au precizat că o parte dintre companiile din industrie au implementat deja politici și tehnologii verzi.

“Toate măsurile pe care le voi lua în calitate de ministru vor fi discutate cu mediul de afaceri, astfel încât să producă un impact real în economie. Avem alocați 500 milioane de euro prin PNRR pentru digitalizare, dar pot fi accesate fonduri europene și pentru alte proiecte. Ministerul Economiei are misiunea să realizeze legătura între resurse, politici industriale și fonduri, astfel încât România să redevină un pol de producție. Există suport din partea mea și a Guvernului pentru dezvoltarea economiei naționale”, a concluzionat ministrul Spătaru.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*