Două noi inovații OPPO prezentate în prima zi a evenimentului OPPO INNO DAY 2021

Două noi inovații OPPO prezentate în prima zi a evenimentului OPPO INNO DAY 2021

OPPO a prezentat în cadrul evenimentului OPPO INNO DAY noua sa unitate de procesare AI – MariSilicon X și ochelarii de realitate asistată (aR) OPPO Air.

MariSilicon X reunește multiple tehnologii de ultimă oră care oferă o performanță incredibilă și o eficiență mult îmbunătățită care permit nu doar înregistrarea ci și vizualizarea live a conținutului video 4K AI realizat pe timp de noapte.

La fel de impresionanți sunt și ochelarii OPPO Air Glass care încorporează tehnologia proprietară Micro-Proiector Spark, Micro LED-uri care permit gadgetului recunoașterea a patru acțiuni: comandă tactilă, comandă vocală, mișcările capului și ale mâinilor.

În cadrul evenimentului OPPO INNO DAY, Jiang Bo, Senior Director OPPO a afirmat despre noua unitate de procesare AI următoarele: „Având o experiență de peste zece ani în tehnologia imaginii, OPPO a avut multiple inovații ale modulelor, lentilelor și algoitmilor de imagine. Cu toate acestea, unitatea de procesare AI este cea mai mare realizare pe care am avut-o până acum fiindcă ea reprezintă începutul unor experiențe incomparabile pe care le vor avea utilizatorii”.

Unitatea de procesare MariSilicon X va realiza peste 18 trilioane de operații de pe secundă pentru a asigura o procesare rapidă a tuturor algoritmilor AI, iar prin eficiența energetică, noua unitate de procesare va oferi cea mai bună performanță fără a suprasolicita sau epuiza bateria.

Noua unitate de procesare AI reprezintă începutul unei noi ere a fotografiei computaționale. Prin utilizarea smartphone-urilor care vor integra MariSilicon X, consumatorii vor avea un conținut foto-video mult mai clar cu o rezoluție ridicată datorită algoritmului AI Noise Reduction. De asemenea, utilizatorii pot realiza înregistări video 4K AI pe timp de noapte cu posibilitatea de vizualizare și îmbunătățire a cadrelor în timp real.  Mai mult, prin această nouă tehnologie, dispozitivele OPPO vor beneficia de o dinamică și reproducere a culorilor îmbunătățite care vor permite ca fiecare cadru video să fie la fel de detaliat și bine-definit precum capturile foto/fotografiile. Însă, principalul beneficiu al AI MariSilicon X este faptul că va face posibilă înregistrarea AI 4K pe timp de noapte, fiind o premieră pentru telefoanele Android.

Debutul comercial al noii tehnologii va fi în primul trimestru al anului 2022 când unitatea de procesare va fi integrată în smartphone-urile din seria Find X cunoscută deja pentru calitățile foto-video extrem de avansate.

Cea de-a doua inovație prezentată în cadrul evenimentului sunt ochelarii inteligenți OPPO Air Glass, care au la baza design-ului un monoclu ultra-modern cu linii curbate.

„OPPO cercetează de multă vreme posibilitățile pe care le are Realitatea Extinsă (XR), iar prin noii ochelari Air Glass, am reușit să creăm un produs cu adevărat accesibil pentru consumatori. Design-ul lor revoluționar transmite faptul că ne dorim să schimbăm fundamental modul de interacțiune al utilizatorilor cu informația. Ecranul integrat în ochelari va afișa cele mai importante informații chiar în fața noastră. Aceste funcții vor schimba pentru totdeauna modul în care privim lumea” a declarat Leviu Liu, Vicepreședinte OPPO și Directorul Institutului de Cercetare OPPO.

Design-ul minimalist al ochelarilor face ca ochelarii să fie nu doar foarte estetici ci și ultra-ușori având o greutate de doar 30g, comparabilă cu cea a unor ochelari de vedere. Aceștia includ tehnologia proprietară de Micro-Proiector Spark, care este cel mai compact sistem de proiectare din industrie (0,5 cc), și tehnologia Micro LED de ultimă oră care permit utilizatorilor să aibă în fața ochilor un conținut luminos și clar atât în cazul utilizării în interior cât și în exterior. De asemenea, fiindcă OPPO își dorește ca cele mai noi tehnologii să fie accesibile pentru cât mai mulți oameni, ochelarii OPPO Air Glass pot fi utilizați și de către cei care au deficiențe de vedere precum hipermetropie sau miopie, care pot opta pentru o ramă specială care va integra și lentila de vedere, dar și ochelarii inteligenți.

Funcțiile ochelarilor pot fi accesate prin aplicația Smart Glass, OPPO Watch 2 sau smartphone-urile OPPO care au un sistem de operare ColorOS 11. Pentru ca interacțiunile să fie cât mai facile, ochelarii recunosc 4 tipuri de acțiuni: comandă tactilă, comandă vocală, mișcările capului și ale mâinilor.

Spre exemplu, atunci când ochelarii sunt conectați la OPPO Watch 2, utilizatorii pot folosi mișcările mâinilor pentru a accepta sau respinge apelurile și pentru a schimba aplicațiile. Mai mult, ochelarii recunosc și mișcările capului având posibilitatea să deschidă sau să închidă notificările prin simple înclinări ale capului.

Ochelarii OPPO Air Glass dispun de multiple aplicații precum: Meteo, Calendar, Sănătate, Promper și Navigație, dar și o funcție de traducere care cu siguranță va îmbunătăți comunicarea dintre culturi.

Noii ochelari vor fi disponibili din primul trimestru al anului 2022, în China pentru început, urmând ca după aceea să fie distribuiți și pe alte piețe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*