Delgaz Grid achiziționează anual, în medie, 200.000 de contoare de gaze naturale

Contor gaze naturale. FOTO Delgaz Grid

Delgaz Grid a investit, în anul 2023, peste 35 de milioane de lei pentru achiziția și montarea a peste 200.000 de contoare de gaze naturale, reprezentând 10% dintre cele aproximativ 2 milioane de contoare aflate în instalațiile de gaz ale consumatorilor companiei.

Circa 150.000 de contoare au fost montate la instalațiile de gaz ale clienților unde mijloacele de măsură erau scadente din punct de vedere metrologic, iar 50.000 au fost montate la clienții noi. Totodată, anul trecut au mai fost montate alte 100.000 de contoare recertificate metrologic în laboratoare autorizate și supravegheate de către Biroul Român de Metrologie Legală.

Înlocuirea, montarea și citirea contoarelor sunt operațiuni foarte importante întrucât cantitatea de gaze naturale consumată și măsurată de contoare stă la baza emiterii facturilor și de aceea Delgaz Grid le acordă o deosebită atenție.

Potrivit reglementărilor actuale, înlocuirea contoarelor de gaze naturale se face atunci când sunt scadente din punct de vedere metrologic, la interval de opt ani. Citirea contoarelor se face de către companiile de distribuție a gazelor naturale o dată la trei luni, pentru dispozitivele citite manual, și lunar pentru dispozitivele citite la distanță.

Mijloacele de măsurare sunt proprietatea operatorului rețelei de distribuție, iar înlocuirea acestora se face în prezența proprietarului imobilului, pentru reluarea alimentării în condiții de siguranță. De aceea, Delgaz Grid îi roagă pe proprietari să fie la domiciliu la data anunțată de companie pentru înlocuirea contoarelor, iar în cazul în care nu este posibil să se programeze (în baza notificării de lipsă acces primite) telefonic la numărul 0232.200.437 sau online pe site-ul delgaz.ro la secțiunea dedicată, Programări înlocuiri contoare.

Clienții Delgaz Grid sunt informați și cu privire la datele la care sunt programați pentru citire. În cazul în care contoarele se află pe proprietatea clienților și echipele operaționale nu au acces pentru efectuarea citirii, aceștia pot transmite un mesaj cu poza contorului sau pot programa data citirii (în baza notificării de lipsă acces primite) telefonic la numărul 0232 200 434 sau online pe site-ul delgaz.ro, la secțiunea dedicată, Programări citiri contoare.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*