Cseke Attila: “Simplificăm și digitalizăm gestionarea programelor de investiții”

Cseke Attila. FOTO Guvernul României

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, anunță lansarea unei aplicații prin intermediul căreia operațiunile necesare implementării programelor de investiții gestionate de MDLPA vor putea fi derulate și electronic. Aplicația va permite, în prima etapă, gestionarea investițiilor PNDL.

De exemplu, aplicația va permite primăriilor să încarce cererile de plată ale facturilor în aplicație, nemaifiind necesară trimiterea cererilor în format fizic, pe hârtie.

“Este o măsură de simplificare a procedurilor, o debirocratizare a sistemului de finanțări pentru investițiile comunităților locale. Pe viitor vom include și alte programe de investiții în această aplicație”, a subliniat ministrul Cseke Attila.

De astăzi, aplicația poate fi accesată de către unitățile administrativ-teritoriale care au în derulare investiții finanțate prin PNDL. Beneficiarii înregistrați vor avea posibilitatea să transmită în format electronic documentele aferente programelor, semnate electronic (prin completarea online a unor formulare electronice), să primească număr de înregistrare și să urmărească stadiul acestora.

În acest sens, beneficiarii programelor de investiții au fost notificați de către MDLPA în vederea înregistrării și utilizării aplicației electronice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*