Mircea Fechet, la Consiliul de Mediu de la Bruxelles

Mircea Fechet. FOTO Ministerul Mediului

Ministrul Mircea Fechet conduce, astăzi, delegația României la Consiliul de Mediu, care se desfășoară la Bruxelles.

Pe ordinea de zi a Consiliului se află puncte importante de discuție precum Directiva-cadru privind deșeurile, reducerea poluării cu microplastice și obiectivul climatic pentru 2040.

Ministrul român al Mediului, Apelor și Pădurilor va susține, în cadrul Consiliului de Mediu, mai multe intervenții, una dintre ele fiind despre necesitatea reevaluării stării de conservare a populației de urs brun în Europa. România a dovedit că este capabilă să gestioneze cea mai mare populație de urs din Europa, în Munții Carpați aflându-se peste 40% din populația de urși a continentului. Tocmai de aceea este necesară asigurarea unui echilibru pentru coexistența omului, a comunităților locale, a fermierilor, și a ciobanilor cu carnivorele mari, inclusiv ursul.

Delegațiile vor mai discuta și despre propunerea legislativă actuală privind un cadru de monitorizare pentru pădurile europene rezistente, gestionarea riscurilor climatice – protejarea oamenilor și a prosperității, reziliența la apă, aspecte privind Planul național pentru energie și climă, necesitatea de a consolida tranziția justă în regiunile afectate de decarbonizare, dar și despre aplicarea de controale mai stricte asupra exporturilor de deșeuri textile către țările în curs de dezvoltare.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*