Consiliul Concurenței analizează preluarea Greenvolt Energias Renováveis S.A. de către GVK Omega SGPS Unipessoal LDA

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenţei analizează tranzacția prin care GVK Omega SGPS Unipessaol Lda intenționează să preia Greenvolt Energias Renovaveis S.A. şi filialele acesteia.

GVK Omega SGPS Unipessaol Lda, vehicul investițional special înființat pentru această tranzacție, este deţinut de fonduri de investiţii, vehicule şi/sau conturi asistate şi administrate de diverse filiale ale KKR & Co. Inc..

KKR & Co. Inc. este o companie de investiţii, care oferă soluţii de administrare a activelor, precum și soluţii pentru pieţele de capital şi de asigurări. Compania sponsorizează fonduri de investiţii ce investesc în capital privat, credite şi active imobiliare.

Greenvolt Energias Renovaveis S.A., Portugalia, este un producător de energie electrică din surse regenerabile. În România, compania este prezentă pe piaţa producerii şi comercializării de energie electrică prin intermediul mai multor parcuri fotovoltaice deţinute și operate de aceasta și de filialele sale, LJG Green Source Enery Alpha SRL și V-Ridium Solar Sun 6 SRL, precum şi pe piaţa tranzacţionării de certificate verzi.

Conform prevederilor Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin fax, la nr. 021.405.45.08, prin e-mail la adresa industrie@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, Casa Presei, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701, Oficiul Poştal nr. 25, în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*