Pandemia a crescut nevoia de purificatoare de aer dotate cu tehnologii inovatoare. Institut Pasteur de Lille confirmă eficiența purificatoarelor de aer Daikin împotriva virusurilor respiratorii

Purificatoare de aer Daikin

Schimbările din piața muncii apărute odată cu pandemia și lucrul de acasă sau în sistem hibrid din ultimul an și jumătate au crescut nevoia de investiții suplimentare într-un spațiu optim de lucru, dar și de locuit. Preocuparea pentru spații mai sigure pentru sănătate a făcut ca sistemele de climatizare și de purificare a aerului să ajungă în topul preferințelor de cumpărare ale românilor, datorită multiplelor avantaje pe care le oferă și în special pentru tehnologiile avansate, sustenabile, eficiente energetic și care influențează pozitiv calitatea aerului din interior.

Spre deosebire de alți ani, prețul nu mai este principalul factor în alegerea unui echipament de purificare a aerului, observă specialiștii Daikin, liderul mondial pe piața aparatelor de aer condiționat. Clienții se uită acum după dispozitive compacte şi uşoare, cu design simplu de integrat în orice tip de amenajare interioară. În plus, aceștia se orientează către aparatele dotate cu tehnologii inovatoare pentru purificarea aerului, punând totodată accent pe funcționare silențioasă și eficienţă energetică ridicată. Graţie senzorilor speciali care detectează nivelul de poluanţi din aer, purificatoarele de aer Daikin se activează și se opresc automat în funcţie de necesitate, în timp ce programatoarele permit setarea purificării automate a aerului.

Cum locuințele, dar și birourile, magazinele, camerele de așteptare și cabinetele medicale, pot conține un nivel de poluanți și de cinci ori mai mare decât cel din aerul exterior, purificatoarele de aer Daikin asigură curățarea aerului din interior, circulându-l prin unitate și lăsând aerul să treacă prin mai multe filtre și tehnologii de purificare. Fluxul de aer al unui purificator de aer Daikin este de aproximativ 330 m³/oră, ceea ce înseamnă că volumul de aer al unei încăperi medii trece prin unitate de mai multe ori pe oră.

Pentru a asigura cea mai bună calitate a aerului interior, unitățile Daikin sunt dotate cu filtre de purificare a aerului și au o eficienţă ridicată de dezodorizare – îndepărtează fumul de ţigară, descompunând în acelaşi timp şi alte mirosuri. Tehnologia Flash Streamer neutralizează virușii, mucegaiul, bacteriile, alergenii şi substanţele chimice periculoase, prin descompunerea și fragmentarea proteinelor de suprafaţă, care sunt mai apoi distruse prin oxidare, făcând astfel viruşii inofensivi. Noile purificatoare sunt dotate și cu filtru de aer HEPA care elimină 99,97% din particule fine de praf, poluare și alți alergeni și care are o durată de viață de 10 ani.

„Observăm o schimbare a preferințelor românilor către produse high-end, cu funcții avansate, care le aduc mai mult confort acasă, ceea ce se vede și în vânzările în creștere în acest segment de piață. Prin tot ceea ce facem, vrem să oferim tuturor românilor soluții de purificare a aerului potrivite casei lor, într-o experiență premium, atât atunci când achiziționează un produs, cât și în interacțiunea lor pe întreaga durată de viață a echipamentelor, iar lansarea propriului magazin online buydaikin.ro este încă un pas concret pe care l-am făcut recent în această direcție.

Astfel, oferim clienților noștri servicii integrate de vânzare, precum consultanță digitală, instalare rapidă asigurată de profesioniști, costuri transparente, garanție extinsă, transport gratuit și suport permanent post-vânzare pentru produsele destinate climatizării și calității aerului din locuință, ceea ce înseamnă că ei se pot bucura de cea mai bună calitate a aerului din casa lor în cel mai scurt timp”, spune Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

Noua platformă online buydaikin.ro, care pune la dispoziția clienților finali rezidențiali purificatoare de aer, dar și aparate de aer condiționat, include un configurator inteligent de produse pe care utilizatorii îl pot folosi pentru a-și alege corect echipamentele potrivite spațiului pentru care sunt destinate și toate accesoriile compatibile, în funcție de indicatori precum suprafață sau tipul de izolație a locuinței.

Purificatoarele de aer Daikin reprezintă o măsură suplimentară în lupta împotriva bolilor respiratorii

Mai mult, testele de laborator desfășurate în cadrul renumitului Institut Pasteur de Lille confirmă că purificatoarele de aer Daikin elimină peste 99,98% din coronavirusul uman HCoV-229E în 2,5 min, care face parte din aceeași familie ca SARS-CoV-2, coronavirusul din spatele pandemiei de COVID-19. De asemenea, aparatele au fost evaluate ca având o eficiență de 99,93% și împotriva virusului H1N1 în 2,5 min, fiind astfel foarte performante și în combaterea gripei.

Așadar, purificatoarele de aer Daikin reprezintă o măsură suplimentară în lupta împotriva bolilor respiratorii. Purificatoarele plug-and-play compacte, precum MC55W, ale căror eficiență este atinsă utilizând o combinație de filtru HEPA electrostatic cu performanță ridicată, care captează particulele fine din aer, împreună cu tehnologia brevetată de Daikin, Flash Streamer, care elimină virusurile și bacteriile, contribuie în mod substanțial la reducerea riscului de transmitere a virusului care afectează sistemul respirator. De asemenea, funcţionarea silenţioasă face ca purificatorul să poată fi folosit și în timpul nopţii, iar funcția Child lock previne operarea necorespunzătoare a purificatorului de aer de către copii.

Confortul nu este determinat numai de calitatea aerului interior, ci și de gradul de umiditate, iar purificatorul MCK55W, de exemplu, are și funcția de umidificare pentru menținerea unui raport optim de umiditate și protecție împotriva virusurilor. Purificatoarele de aer Daikin permit și utilizarea programată, iar comenzile sofisticate, dar uşor de utilizat, permit controlul debitului de aer și nivelului de umiditate.

„Ca specialist în managementul calității aerului, Daikin și-a însușit misiunea de a oferi soluții inovatoare și de a comercializa purificatoare de aer de peste 45 ani. Produsele și tehnologia brevetată Flash Streamer de purificare a aerului, folosită și în alte echipamente Daikin, și-au dovedit cu mult timp în urmă eficacitatea împotriva poluării aerului, precum și a polenului sezonier și a virusurilor. Graţie inovării continue în creşterea nivelurilor de confort, eficienţă energetică, control şi fiabilitate, noi definim reperele de calitate din industrie”, conchide Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*