WU Executive MBA Bucharest: Cerere record din partea managerilor români

Campus WU. FOTO PI2 PR

Pe fondul adâncirii crizei de specialiști din piața muncii, tot mai multe companii din România investesc în dezvoltarea abilităților angajaților, pentru a crește gradul de retenție al acestora. Actuala tendință este confirmată de WU Executive Academy, parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena (WU), care a înregistrat un nou record de participanți la programul de Executive MBA oferit în București. Luna aceasta o nouă serie formată din 39 de manageri și antreprenori – cel mai mare record de participanți, a început cursurile de EMBA, pentru prima dată din istoria de 16 ani a programului pe piața românească numărul de cereri fiind mai mare decât numărul de locuri disponibile.

IT-ul, sectorul financiar și comerțul sunt industriile care trimit cei mai mulți manageri să urmeze programul WU EMBA Bucharest. Astfel, pe primul loc în topul industriilor din care provin studenții români ai programului se află IT-ul, cu o pondere de 26%. Pe locul al doilea este domeniul financiar și de asigurări, cu o pondere de 13%, urmat de comerț, cu o pondere de 10%. Pe lângă acestea, noua serie include profesioniști din FMCG, domeniul medical și farmaceutic, industria producătoare, energie, sectorul serviciilor, transporturi, agricultură, construcții/inginerie, educație și avocatură.

Aproximativ 66% dintre participanți sunt susținuți financiar de companiile pentru care lucrează: pentru circa o treime dintre studenţi, programul este plătit integral de angajator, o altă treime beneficiază de co-plată din partea companiilor, în timp ce restul își acoperă singuri costul de școlarizare. Conform statisticilor WU Executive Academy, studenții îşi pot recupera în totalitate banii în primii trei ani de la absolvire, ca urmare a creșterilor salariale de care beneficiază.

„Înscrierile înregistrate în acest an la programul de Executive MBA pe care îl oferim în București ne-au depășit din nou așteptările. Noul record de înscrieri, într-o eră de peturbări economice, schimbări și inovații, ne arată că există o nevoie puternică de lideri conectați la cele mai recente tendințe din industrie, capabili să își susțină companiile și echipele în perioadele de transformare Investiția în astfel de abilități și cunoștințe va da rezultate. Numărul record de înscrieri evidențiază, de asemenea, faptul că programul nostru EMBA este în continuare opțiunea principală a managerilor seniori din România. Sunt mândru de calitatea educației executive oferită de profesorii noștri cu reputație internațională”,  afirmă Prof. Phillip C. Nell, Director Academic al programului Executive MBA Bucharest.      

Studenții noii promoții a programului WU EMBA Bucharest au vârsta medie de 39 de ani, 15 ani de experiență profesională și 8 ani de experiență în poziții de leadership. De asemenea, 66% dintre studenți sunta bărbați și 34% sunt femei, aceste ponderi menținându-se relativ constante în cadrul ultimelor promoții.

Programul se desfășoară part – time, pe o perioadă de 16 luni, și cuprinde 14 module. Cursanţii au ocazia să lucreze cu profesori de renume internațional de la WU și alte universități de afaceri de elită din întreaga lume, printre care IE, INSEAD (Spania), Frankfurt School of Finance & Management (Germania) sau Carlson School of Management (USA). În prezent, programul a ajuns la o comunitate de peste 450 de alumni.

WU Executive Academy este o instituție recunoscută internațional pentru calitatea programelor sale. WU Executive MBA Bucharest este cel mai important program de tip EMBA din Europa Centrală și de Est, având triplă acreditare internațională (EQUIS, AMBA și AACSB) deținută de mai puțin de 1% din școlile de afaceri din întreaga lume.

Totodată, WU Global Executive MBA, pe baza căruia a fost dezvoltat programul oferit în București, s-a clasat în top 40 cele mai bune programe de Executive MBA din lume pentru a treia oară consecutiv. Acesta a obținut scoruri mai bune decât programele aflate în top 10 la categoria “Progres în carieră” (locul 8 la nivel mondial, respectiv locul 2 în UE), în timp ce la categoria “Experiență internațională a studenților”, a obținut locul 10 la nivel mondial. De asemenea, în ceea ce privește “Experiența medie de muncă a studenților” WU Global EMBA se situează pe locul 11 mondial, rezultatul fiind mai bun decât cel obținut de Ceibs Global EMBA și de Tsinghua – Insead EMBA, clasate în top 3 programe de EMBA din lume.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*