Transportatorii români economisesc până la 10.000 de euro anual din folosirea combustibililor alternativi

Flota de camioane alimentate cu combustibil alternativ. FOTO Tudor Communication
Flota de camioane alimentate cu combustibil alternativ. FOTO Tudor Communication

Transportatorii din România care folosesc camioane alimentate cu combustibili alternativi economisesc între 5.000 – 7.000 euro pe an, doar din reducerea taxelor de drum, aferente rutelor dintre România și Franța, Germania sau Benelux.

La acestea se adaugă și economiile provenite din reducerea costului cu combustibilul, de până la 20%. IVECO România își continuă implicarea în problema calității aerului și a emisiilor de gaze cu efect de seră și anunță achiziția a 10 camioane IVECO S-WAY NP alimentate cu gaz natural (LNG) de către o altă companie din vestul țării, Transmec Group.

„În ultimii ani, legislația europeană s-a concentrat pe reducerea emisiilor poluante și a poluanților fonici, cu scopul de a proteja comunitățile locale, oferind diverse stimulente financiare, precum scutirea transportatorilor de taxele de drum. IVECO S-WAY NP maximizează avantajele celui mai ecologic combustibil.

Cu unul dintre cele mai puternice motoare din industrie, de 460 CP și două rezervoare LNG, cu cea mai mare autonomie de pe piață, de peste 1.600 kilometri, gama noastră reprezintă o alternativă viabilă în termeni de costuri totale de operare”, a declarat Andrei Gagea, directorul general IVECO România.

Conform datelor furnizate de DRPCIV, în primul trimestru al anului 2021, IVECO România este lider de piață al segmentului vehicule transport marfă de peste 3,5 tone, alimentate cu combustibili alternativi (cotă de 58%).

De asemenea, datele înregistrează o creștere cu 250% față de aceeași perioadă a anului anterior, a înmatriculărilor acestui tip de vehicule, în România. Acest lucru denotă interesul din ce în ce mai mare al transportatorilor români de a economisi bani prin achiziționarea camioanelor alimentate cu combustibili alternativi și de a se alinia, astfel, unor standarde europene premium.

„Flota noastră de vehicule este reînnoită permanent, în conformitate cu reglementările stricte de mediu ale Comunității Europene și cu standardele europene de siguranță: flotă Euro VI și 80% din semiremorci ecologice (din totalul de 700 de remorci). Acest lucru ne permite reducerea consumului de carburant și a emisiilor, datorită utilizării celor mai bune tehnologii disponibile.

De asemenea, am reușit optimizarea costurilor de operare, anumite țări acordând scutiri de taxe pentru aceste camioane. Un alt beneficiu pentru șoferi este faptul că acest model de camion asigură tranzitarea zonelor restricționate, din Europa, în anumite intervale orare”, a declarat Montecchi Massimo, Administrator Transmec Group.

Chiar dacă la nivelul României, infrastructura locală de alimentare cu combustibili alternativi (CNG / LNG) nu este aliniată la standardele rețelelor din alte țări din Europa, transportatorii români pot beneficia de sursele de alimentare din țările vecine, precum și de pe coridoarele de tranzit uzuale, care leagă România de restul Europei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*