Târg de licee în format fizic pentru elevii bucureșteni

Clasă. FOTO Pixabay.com

După o perioadă lungă, de 2 ani de pandemie, și o digitalizare majoră a tuturor activităților destinate tinerilor, Consiliul Municipal al Elevilor București pregătește un eveniment important pentru elevii de gimnaziu, pentru părinți, dar și pentru licee!

“Anunțăm oficial desfășurarea singurului Târg al Liceelor în format fizic din București, în perioada 25-26 iunie, în incinta Colegiului Național „Octav Onicescu”, din sectorul 4! Pentru că este cunoscut stresul acumulat în această perioadă de elevii din gimnaziu, generat de deciziile importante pe care aceștia sunt pe cale să le ia, Consiliul Municipal al Elevilor București își dorește prin acest eveniment să faciliteze procesul de selecție al unui liceu pentru absolvenții clasei a VIII-a (dar și pentru cei din clasele mai mici) și pentru părinții lor!”, a anunțat Consiliul Municipal al Elevilor din București.  

Astfel, în cele 2 zile ale Târgului se vor reuni peste 60 de licee din Capitală, atât de stat, cât și particulare, din toate cele 6 sectoare, cu profile teoretice, tehnice, vocaționale și profesionale. Tinerii și părinții vor putea interacționa direct cu elevi din licee, chiar și cu cadre didactice, pentru a afla tot ce au nevoie despre opțiunile pe care le au, să reușească să își contureze o părere clară, iar în final să facă cea mai bună alegere pentru viitorul lor. În plus, se pregătesc standuri destinate ONG-urilor, asociațiilor, activităților de voluntariat și inițiativelor în care adolescenții se pot implica pentru a își dezvolta pasiunile, calitățile și aptitudinile ce le vor fi de ajutor în viitor, și care le îmbogățesc totodată CV-ul.

Sunt așteptate să participe cât mai multe persoane, de la elevi de orice clasă (însă, în special clasa a VIII-a), până la părinți ce îşi doresc să își ajute copiii, în zilele de 25-26 iunie (sâmbătă și duminică), la Colegiul Național „Octav Onicescu”, aflat pe strada Trivale numărul 29 (în apropierea stațiilor de metrou Piața Sudului și Constantin Brâncoveanu, și a liniilor STB 73, 76, 116, 141, 313, 381).

Accesul este liber, iar evenimentul se va desfășura între orele 11:00-17:00 în ambele zile, liceele fiind împărțite pe parcursul acestora.

„Noi, ca elevi, suntem conștienți de importanța pe care un târg de licee o poate avea pentru un tânăr care trebuie să își aleagă un parcurs educațional, cât și de diferența de calitate dintre o activitate online și una fizică. Am decis să luăm problema inexistenței unui astfel de târg fizic în propriile mâini, iar astfel ne-am hotărât asupra organizării Târgului Liceelor. Sperăm să vedem un număr de participanți cât mai mare și sperăm că inițiativa noastră va ajuta elevii de gimnaziu. Promitem 2 zile productive, pline de oameni pasionați și decisive pentru viitorul absolvenților de gimnaziu!” – a transmis Biroul executiv al Consiliului Municipal al Elevilor București.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*