ROCA Industry semnează pentru preluarea integrală a Dial, important producător român de panouri din sârmă

Liviu Stoleru. FOTO Impetum Group

ROCA Industry, holdingul ROCA Investments din sectorul materialelor de construcții, a semnat contractul pentru preluarea integrală (100%) a Dial, companie cu o experiență de peste 20 de ani în fabricarea produselor din sârmă, precum panourile de gard. Prin această tranzacție, în curs de autorizare la Consiliul Concurenței, este asigurată succesiunea producătorului român care încheia anul 2021 cu o cifră de afaceri de aproximativ 12 milioane euro.

“Familia ROCA va avea un nou membru, o companie în care am descoperit mult potențial și valori de business aliniate cu viziunea noastră. Acum, împreună, prin puterea parteneriatului și prin sinergiile pe care le realizăm la nivel de holding credem că putem duce Dial către o nouă etapă de dezvoltare. Ne bazăm pe strategiile elaborate în echipa noastră de management, dar și pe know-how-ul fondatorului Dial, pe care îl vom avea în continuare alături în implementarea unui plan de investiții ambițios.

Prin abordarea problemei legate de lipsa succesiunii, tot mai des întâlnită în companiile locale, venim cu soluții de continuitate pentru business. Deși contextul este unul provocator, credem că este un moment bun pentru dezvoltarea și scalarea de branduri autohtone, puternice, în domeniul materialelor de construcții. Le mulțumim celor care cred în business-ul nostru, iar împreună cu ei reindustrializăm România”, a declarat Liviu Stoleru, CEO ROCA Industry.

Dial este prezentă la nivel naţional prin lanţuri DYI (do-it-yourself, bricolaj), distribuitori de materiale de construcţii și retaileri. Circa 10% din cifra de afaceri este generată de exporturi, însă perspectivele sunt de a crește prezența pe piețele externe.

„Cultura antreprenoriatului cred că este în continuă dezvoltare în România, iar aici rolul celor de la ROCA, de a investi resurse și mai ales cunoștințe în business-uri românești, este esențial. Faptul că Dial va avea continuitate și va fi poate și mai puternică sub umbrela acestui holding, este totodată o recunoaștere a parcursului nostru de până acum. Sunt multe companii care au potențialul de a deveni locomotive în diferite sectoare ale economiei, trebuie doar descoperite și avută încredere în oportunitățile pe care le pot oferi”, declară Vasile Roșu, care deține 100% din Dial, companie pe care a fondat-o în 1994, la Hârșova.

Specializată în panouri bordurate de gard, plasă împletită de gard, plasă Rabitz, stâlpi rectangulari și nu numai, compania are planuri de investiții în valoare totală de aproximativ 40 milioane RON. Ele includ finalizarea unei noi hale de producție în Q2 2022, creșterea capacității de producție, dar și dezvoltarea unor noi linii de business.

Prin această tranzacție, semnată în 28 aprilie, ROCA Industry continuă să-și consolideze prezența în industria materialelor de construcții și să investească în companii românești, într-un context regional în care efectele războiului din Ucraina pun presiune pe economie.

ROCA Industry (HOLDINGROCK1) este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, începând din acest an. Tranzacționată sub simbolul bursier ROC1, este inclusă și în indexul BETAeRO, care cuprinde cele mai relevante companii din această piață.

În jumătate de an, de când a fost înființată, ROCA Industry a grupat în holdingul său companii precum BICO Industries (70%), Sarcom (100%) și Terra (100%), se află în procesul de finalizare a tranzacției pentru preluarea pachetului majoritar (70%) al Eco Euro Doors, iar acum a semnat pentru preluarea integrală a Dial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*