Revolut 10 ajunge în telefoanele clienților din România, pentru și mai multă ușurință în gestionarea banilor

Revolut

Revolut, super-aplicația financiară cu peste 35 milioane de clienți persoane fizice la nivel global, din care peste 3 milioane în România, a demarat roll out-ul celei mai recente versiuni, Revolut 10.

Noul design al aplicației de digital banking este conceput pentru a face gestionarea zilnică a banilor mai ușoară, cu o atenție sporită pentru cei care folosesc Revolut ca un cont bancar principal. Revolut 10 este soluția de digital banking potrivită pentru a trimite și primi bani, pentru a plăti, împărți, economisi, pentru a stabili limite de cheltuieli, pentru a investi în diverse instrumente, pentru a dona, fără bătăi de cap, birocrație și drumuri inutile.

În condițiile în care în iulie 2023 numărul utilizatorilor români care folosesc Revolut ca un cont bancar principal a crescut cu o treime față de iulie 2022, banca digitală își extinde suita de produse și servicii cu o nouă versiune a aplicației, în care aduce îmbunătățiri la nivel de design și ierarhizare a funcțiilor.

Cu toate cardurile și conturile vizibile chiar din ecranul principal, clienții au la îndemână acum toate produsele care îi ajută să obțină mai mult de la beneficiile și avantajele oferite de Revolut și de la instrumentele de investiții. Principala îmbunătățire – mai multă libertate de mișcare pentru client, care își poate personaliza acum aplicația cu temele, widgeturile sau fundalurile preferate.

Trecerea de la un cont la altul se face mai ușor, din ecranul principal, ajutând utilizatorul să aleagă dintr-un meniu derulant contul în moneda preferată, indiferent că e vorba despre cont în lei, euro, dolari sau alte monede fiat, să aleagă Contul comun sau contul asociat copilului -Revolut <18.

O altă schimbare importantă de la Revolut 10 – Buzunarele din aplicație vor funcționa ca niște subconturi unde clienții își vor putea depozita fondurile pentru plata utilităților sau abonamentelor, de exemplu, sau vor putea face economii. Având o funcționalitate asemănătoare Seifurilor din versiunile anterioare, Buzunarele vor permite organizarea fondurilor economisite sau a rezervelor separat de contul principal, în diverse monede.

„Revolut 10 este un mare pas înainte pentru a ne ajuta clienții să facă din Revolut contul lor bancar principal. Am creat Revolut 10 cu intenția de a sprijini clienții să obțină o imagine clară a tuturor conturilor și fondurilor, într-un singur loc, și să navigheze cu ușurință printre funcțiile și produsele preferate. Creat pentru a face experiența clientului și mai intuitivă, sperăm că designul actualizat și clar îi va determina pe utilizatori să exploreze funcțiile și produsele existente despre care, poate, nu știau că le sunt la îndemână.

Știm că fiecare client este unic și are nevoi personale, așa că suntem foarte încântați să oferim opțiuni de personalizare, inclusiv widget-uri, unde clienții pot asocia cardurile sau destinatarii preferați, direct în ecranul de start, pentru a muta bani doar cu o atingere de ecran. Indiferent unde se află în călătoria sa financiară, Revolut vine în ajutorul fiecărui client ca să își rezolve ușor și fără bătăi de cap nevoile legate de bani”, a declarat Ivan Chalov, Revolut Head of Retail. 

Iată cum se poate face actualizarea aplicației de digital banking:

 • În Apple store sau Google Play, este căutată aplicația „Revolut”
 • Se alege opțiunea „Actualizează”
 • Odată actualizată, se verifică în telefon dacă versiunea disponibilă este Revolut 10
 • Se deschide aplicația Revolut din telefon și se accesează secțiunea Profil din meniu
 • Aplicația este gata pentru a fi personalizată după bunul plac
 • Notă: deoarece roll out-ul se va face treptat, utilizatorii sunt rugați să aibă răbdare dacă nu văd imediat în aplicație toate schimbările descrise anterior

Informații utile sau „tips and tricks” pentru clienții din România:

Cheltuieli

 • Rată de schimb valutar competitivă, oferită de banca digitală Revolut, sub denumirea de Curs Revolut.
 • Schimb valutar automat: clienții se pot bucura de o rată de schimb valutar avantajoasă în vacanța viitoare dacă își setează transformarea automată, atunci când rata va atinge cursul dorit. Astfel se pot feri de fluctuațiile cursului valutar.
 • Managementul abonamentelor: Clienții își pot verifica cheltuielile planificate și pot ține evidența abonamentelor cu Revolut 10 pentru a evita să plătească atunci când vor să întrerupă un abonament. Utilizatorul va fi anunțat din timp atunci când îi expiră perioada de utilizare gratuită a unui serviciu și va putea decide dacă îl păstrează sau renunță la el.
 • Cu Revolut, se pot câștiga bani chiar și atunci când cheltuim: Clienții pot obține și mai mult de la brandurile preferate dacă acestea fac parte din secțiunea Revolut Magazine. Revolut va transfera cashback-ul instant în conturile clienților care fac achiziții cu aplicația de banking digital.

Transferuri de bani

 • Transferuri internaționale: Cu Revolut, se pot trimite bani către alți utilizatori ai băncii digitale în doar câteva secunde, oriunde pe glob (transferurile instant se pot realiza către alte conturi Revolut și prin SEPA Instant).
 • Donații: Clienții care susțin anumite cauze sociale pot face donații către acestea doar cu o simplă apăsare de ecran, iar banii vor merge în integralitate la ong-ul ales (notă: serviciu disponibil doar pentru ong-urile înscrise în aplicație, în secțiunea Donații).
 • Împarte nota de plată: Cu Revolut este foarte ușor să se împartă cheltuielile făcute împreună cu prietenii, fie că e vorba despre o ieșire la restaurant sau despre acoperirea cheltuielilor din vacanță. Cu funcția Cheltuială de grup se pot împărți costurile comune, se poate discuta direct în aplicație despre orice problemă legată de bani, se pot urmări cheltuielile comune, într-un singur loc. Revolut va trimite notificări automate tuturor participanților din grup.

Economii

 • Bugetare: Cu Revolut, se pot crea bugete, se pot clasifica cheltuielile, se pot seta limite pentru cheltuieli. Vom calcula limitele recomandate pe baza previziunilor dvs. de cheltuieli sau puteți seta cât doriți să cheltuiți.
 • Mărunțiș pus deoparte: Mărunțișul rezultat din tranzacțiile realizate cu Revolut se poate direcționa către fondurile de economii. De exemplu, dacă un client cheltuiește 11,60 RON pentru o cafea, valoarea se va rotunji la 12,00 RON și diferența de 0,40 RON se va direcționa către Buzunarul creat pentru a economisi.
 • Buzunare: Cu ajutorul Buzunarelor se pot pune deoparte banii pentru abonamentele la utilități sau pentru facturile recurente. Facturile sunt plătite automat din buzunar, astfel încât clientul nu va risca să rateze plăți sau să cheltuiască banii de la facturi.

Călătorii

 • Reducerea cheltuielilor cu cazarea: Cu Revolut Sejururi, clienții își pot rezerva și plăti direct cu aplicația cazarea în timpul vacanțelor, oriunde în lume.
 • Vacanțe pline de experiențe: Un marketplace cu peste 300.000 de activități, tururi, atracții care pot fi explorate în secțiunea Activități.
 • Zboruri întârziate? Clienții Premium și Metal pot uita de această grijă deoarece au acces în lounge-urile din aeroporturi. Pentru zborurile preînregistrate, clienții pot obține acces suplimentar pentru încă cel mult trei prieteni dacă zborurile sunt întârziate cu mai mult de o oră. Se aplică Termeni și condiții pentru serviciul SmartDelay.
 • De asemenea, indiferent de planul deținut, clienții Revolut pot obține reduceri la accesul în peste 1.000 de lounge-uri din aeroporturi. Clienții Ultra au inclus accesul gratuit în aceste spații. Se aplică Termeni și condiții. Pentru planurile cu plată se aplică de asemenea taxe – a se consulta Termenii și condițiile.
 • Asigurare de călătorie: utilizatorii planurilor cu plată Revolut Premium, Metal și Ultra au acces la o serie de asigurări de călătorie direct în aplicație.

Securitate

 • Actualizări PIN card: PIN-ul cardului poate fi schimbat, în funcție de nevoi, direct din aplicația mobilă sau pe site-ul revolut.com.
 • Blocare card: Pentru mai multă siguranță, cardul poate fi blocat temporar și deblocat direct din aplicație.
 • Acces și de pe laptop: Contul poate fi gestionat și utilizând versiunea web. Clienții pot accesa site-ul pentru a bloca/debloca cardurile, pentru a bloca/debloca PIN-ul și pentru a activa/dezactiva toate celelalte setări de securitate a cardului, cu doar câteva click-uri.
 • Carduri virtuale: pot fi generate până la cinci carduri virtuale simultan pentru cumpărături online. Cardul virtual este ideal pentru creșterea securității datelor. În plus, cu cardurile virtuale de unică folosință, informațiile cardului sunt generate automat pentru fiecare tranzacție și reînnoite după utilizare, sporind și mai mult securitatea tranzacțiilor online.
 • Notificări privind tranzacțiile: clienții primesc alerte de tranzacție în timp real pe smartphone de fiecare dată când fac o tranzacție.
 • Prevenirea fraudei: Sistemul nostru sofisticat de prevenire a fraudei semnalează tranzacțiile cu risc ridicat și trimite clientului o alertă, astfel încât să poată detecta eventualele înșelătorii și să oprească tranzacțiile frauduloase.

Și multe altele!

 • Învață: Entuziaștii crypto își pot îmbunătăți cunoștințele despre Crypto cu lecțiile din modulul Learn & Earn (capital expus riscului; se aplică Termeni și condiții).
 • Conturi pentru copii și adolescenți: Revolut <18 este conceput pentru orice copil și adolescent cu vârste cuprinse între 6-17 ani.
  Utilizând soluții de securitate pe tot fluxul și funcții de control în aplicație, Revolut <18 îi ajută pe tineri să își urmărească oricând, de oriunde activitatea din aplicație și include alerte pentru încadrarea în buget, astfel încât aceștia să dobândească din timp comportamente financiare responsabile. În plus, notificari instant sunt trimise către părinți/ tutori atunci când cardul Revolut <18 este folosit (se aplică Termeni și condiții).

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*