Primele măsuri de simplificare a aplicației MySMIS, implementate de Comisia de Tăiat Hârtii de la MIPE

Strategie web. FOTO Free-Photos
FOTO Free-Photos

Comisia de Tăiat Hârtii din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, înființată pentru a coordona procesul de simplificare la nivelul Ministerului, a făcut deja primele schimbări menite să ușureze procesul de depunere a proiectelor prin aplicație MySMIS.

La începutul anului, MIPE a derulat un amplu proces de consultare cu beneficiari și cu personalul implicat în evaluarea proiectelor pe fonduri europene pentru a colecta sugestii de debirocratizare a procesului de depunere și de simplificare a aplicației MySMIS.

În momentul de față, o parte dintre măsuri au fost deja implementate, altele sunt în faza de testare. Printre primele măsuri de simplificare implementate se numără:

  • A fost eliminată componenta descriptivă a CV-ului, fiind necesară doar încărcarea electronică a CV-ului, în format PDF, și a documentelor justificative;
  • A fost eliminată cerința semnăturii olografe de pe CV și a ștampilei „CONFORM CU ORIGINALUL”, precum și a altor adnotări. Acum este necesară doar semnarea electronică a documentelor;
  • A fost actualizat nomenclatorul de coduri COR (Clasificarea Ocupațiilor din România);
  • A fost implementată denumirea unitară a apelurilor deschise;
  • Au fost introduse statistici pentru fiecare apel;
  • A fost introdusă o secțiune pentru asistența utilizatorului, cu legături către Manuale MySMIS, Asistență/Helpdesk.

În perioada următoare, o serie de alte măsuri de simplificare vor fi implementate pentru fiecare modul în parte. Beneficiarii vor fi notificați în cadrul aplicației cu privire la modificările făcute.

În același timp, în cadrul MIPE se lucrează la corelarea măsurilor de simplificare din aplicație cu toată documentația tehnică (ghiduri, manualul beneficiarului, orientări generale etc.).

„În paralel cu munca foarte intensă pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, la MIPE se lucrează și la pregătirea viitoarelor Programe Operaționale. Unul dintre obiectivele noastre este debirocratizarea accelerată a domeniului fondurilor europene, vrem ca aceste fonduri să ajungă mai repede și mai simplu acolo unde este nevoie de ele, cu impact real în viața comunităților din România. Vor urma și alte măsuri de simplificare și debirocratizare, colegii mei au deja o listă de zeci de propuneri”, a declarat Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Procesul de simplificare este în plină desfășurare. În acest moment, în cadrul MIPE se lucrează concomitent la debirocratizarea aplicației informatice MySMIS, la introducerea mecanismului de costuri simplificate, dar și la simplificarea procedurilor specifice procesului de accesare – implementare a fondurilor europene. Este un proces așteptat de multă vreme de beneficiari, nu este unul ușor, dar ne-am asumat să îl ducem la capăt și vom reuși”, a declarat și Cătălina Bădoiu, secretar de stat în cadrul MIPE, coordonator al Comisiei de Tăiat Hârtii din cadrul MIPE.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*