Primăvara city-break-urilor: Zboruri spre Europa la sub 50 euro

Domul din Milano

Dacă este un anotimp care poate fi considerat sezonul city-break-urilor, primăvara este fără doar și poate cel mai bun moment. Apar tot felul de activități și evenimente de bifat în marile orașe, temperaturile sunt mult mai blânde, iar străzile nu sunt atât de aglomerate ca în timpul sezonului estival.

Mai mult decât atât, potrivit agenției de turism online Vola.ro, prețurile din această perioadă pot fi mai mici în comparație cu alte luni, cea mai ieftină rezervare înregistrată pe platformă în această primăvară fiind pe ruta Paris – Cluj-Napoca, la numai 30 de euro.

Milano, Roma și Paris, în topul destinațiilor de city-break ale românilor

Așa cum era de așteptat, Italia, țara europeană în care se află una dintre cele mai mari comunități de români, dar și preferata turiștilor de la noi, este destinația spre care se va zbura cel mai mult primăvara aceasta.

La nivel general, în topul destinațiilor spre care vor zbura românii în următoarele trei luni se numără Bucureștiul, care acoperă peste 15% dintre rezervările înregistrate pe Vola.ro, urmat de marile orașe europene: Milano, Roma, Paris, Londra, Barcelona, Bruxelles, Mallorca și Veneția. În cazul românilor care vor zbura din București, principalele trei destinații sunt Roma, Milano și Paris. Cei care pleacă din Iași vor merge în Milano, Bruxelles și Paris, pe când cele mai multe zboruri cu plecare din Cluj-Napoca sunt către Paris, Milano și București.

De asemenea, un alt aspect vizează intenția românilor de a călători în timpul primăverii. Peste 56% dintre români și-au rezervat zborurile din timp, cu 31-90 de zile înaintea datei de plecare, o dovadă în plus a faptului că aceștia au fost hotărâți să se bucure de un city-break de primăvară și să profite de biletele la prețuri accesibile.

Cât costă zborurile din această primăvară? Tarife de la 29 de euro spre Milano, Bruxelles și Paris

Prețurile zborurilor încep să crească pe măsură ce ne apropiem de sezonul estival și intervine cererea tot mai mare. De altfel, specialiștii le recomandă turiștilor să își planifice în avans călătoriile din această vară și să rezerve din timp zborurile, pentru că prețurile biletelor de avion vor suferi majorări semnificative pe durata sezonului estival. Potrivit datelor emise de Vola.ro, prețul mediu/pasager pentru un zbor din această primăvară este de 182 de euro, cea mai ieftină lună fiind martie, cu 165 de euro prețul mediu pentru un zbor, în timp ce luna cea mai scumpă este mai, cu un tarif mediu de 207 euro.

Există, însă, și o selecție generoasă de rute spre care zborurile sunt sub 50 de euro în această primăvară: București – Milano, București – Tirana, Cluj-Napoca – Bruxelles, Cluj-Napoca – Paris, la doar 29 de euro, București – Salonic și Timișoara – Veneția, la 31 de euro, București – Malta, la 32 de euro, București – Oslo și București – Catania, la 43 de euro, București – Birmingham și București – Bari, la 49 de euro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*