Polonia prelungește perioada de control la frontiera terestră cu Slovacia

Steagul Poloniei. FOTO Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze dinspre / înspre Republica Polonă prin Republica Slovacia că autoritățile locale au prelungit perioada controalelor la frontiera terestră, până la data de 22 noiembrie 2023, acțiune ce determină o creștere a timpilor de așteptare la punctele de trecere a frontierei.

În Republica Polonă sunt operaționale ca puncte de frontieră:

– 9 puncte de trecere rutieră;

– 3 puncte de trecere feroviară;

– 10 puncte de trecere a frontierei pentru pietoni, destinate exclusiv cetățenilor UE și membrilor de familie ai acestora (soț/soție, minor aflat în întreținere).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Varșovia: (+48)226283156, (+48)226222570 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Polonă: (+48)694486683.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*