One United Properties semnează o înțelegere cu Ennismore pentru deschiderea Hotelului Mondrian București, un hotel de lifestyle exclusivist situat în centrul Bucureștiului, lângă Ateneul Român

One United Properties. FOTO Fabrica de PR

One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, anunță că a semnat o înțelegere cu Ennismore, compania de ospitalitate și lifestyle cu cea mai rapidă creștere din lume, pentru a deschide Hotelul Mondrian în București. Ennismore reprezintă un grup global de branduri antreprenoriale care împărtășesc un set comun de preocupări ce au în centru creativitatea. Parteneriatul se va concentra pe deschiderea Mondrian București, un hotel de lifestyle unic în centrul Bucureștiului.

Hotelul Mondrian a fost deschis pentru prima dată în 1985 în Los Angeles sub numele de Le Mondrian de către grupul L’Ermitage Hotel, fiind ulterior achiziționat de Ian Schrager și Morgans Hotel Group, în 1996, și redenumit Mondrian Hotel Los Angeles. Din 2021, brandul Mondrian, inclusiv flagship-ul din Los Angeles, este gestionat de Ennismore, în urma unui joint venture cu Accor, care este acționarul majoritar.

Mondrian este prezent în Los Angeles, New York, South Miami Beach, Doha, Cannes, Londra, Bordeaux, Singapore, Mexico City, Ibiza și Seoul, urmând să deschidă curând noi locații în Gold Coast, Australia, și Hong Kong.

Mondrian București va fi amplasat pe strada Georges Clemenceau nr. 8-10, în apropierea Ateneului Român, acolo unde One United Properties a achiziționat anterior un imobil neterminat cu intenția de a-l transforma într-un hotel. În decembrie 2022, compania a anunțat achiziționarea unui imobil neterminat în centrul Bucureștiului, cu scopul de a reautoriza și finaliza construcția, transformându-l într-un hotel de lux (comunicat anterior sub numele de One Plaza Athénée).

„Negocierile purtate în exclusivitate de One United Properties cu Ennismore, compania de ospitalitate și lifestyle cu cea mai rapidă creștere din lume, vizează deschiderea Mondrian București, un hotel elegant, modern și luxos, cu design șic și cu o atmosferă vibrantă, propice socializării. Acesta va fi un pas semnificativ în redefinirea luxului și a peisajului hotelier din București și marchează debutul companiei noastre pe piața ospitalității. Mondrian București va deveni cu siguranță un punct de referință pentru oraș, contribuind la dezvoltarea turismului în țara noastră. Această colaborare este o confirmare a angajamentului nostru de a crește atractivitatea Bucureștiului drept capitală europeană”, a declarat Victor Căpitanu, Co-CEO One United Properties.

Începând din luna februarie 2024, Riad Abi Haidar se va alătura companiei în calitate de partener în cadrul diviziei Hoteluri. Un hotelier pasionat, director executiv, cu viziune strategică și lider antreprenorial, Riad Abi Haidar are peste 20 de ani de experiență în industria ospitalității internaționale, dezvoltând și operând hoteluri de lifestyle unice în Orientul Mijlociu și Asia de Sud. Cu o capacitate remarcabilă de a crea experiențe inovatoare pentru oaspeți, Riad Abi Haidar aduce o expertiză internațională extinsă și o înțelegere profundă a domeniului ospitalității. „Mă alătur cu mândrie acestui proiect cu potențial de a aduce brandul Mondrian al  Ennismore pe o piață cu multe oportunități precum România. Mondrian nu este doar un hotel, este o marcă de lifestyle, promițând o nouă eră a experiențelor sofisticate și a vieții elevate. Sunt încântat să vin aici și să contribui cu experiența mea la dezvoltarea pieței, pentru a face Bucureștiul și România mai cunoscute la nivel internațional.”

Proiectul face parte din eforturile One United Properties de a contribui nu doar la regenerarea urbană, ci și la transformarea Bucureștiului într-o destinație atractivă atât pentru turiști cât și pentru localnici. Pe aceeași stradă, Georges Clemenceau, compania restaurează în prezent o clădire istorică, Braikoff House, care va fi cunoscută drept One Athénée și va avea un impact pozitiv asupra întregii zone din apropierea Ateneului Român. În 2022, One United Properties și-a extins eforturile în restaurarea monumentelor, cu achiziția One Downtown (inclusiv fostul Hotel Muntenia) și fosta fabrică Ford, situată în cadrul One Floreasca City, care este în prezent în curs de restaurare și va fi transformată într-un spațiu comercial, numit One Gallery, poziționându-se ca una dintre cele mai mari investiții individuale în restaurarea unei clădiri protejate din România. În total, valoarea brută a investiției alocate portofoliului de clădiri restaurate al companiei este estimată la 189 de milioane de euro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*