Ministerul Finanțelor a îndeplinit toate jaloanele și țintele asumate prin PNRR în prima jumãtate a anului 2022

Ministerul Finanțelor. FOTO Ministerul Finanțelor

Ministerul Finanțelor continuã implementarea reformelor și investițiilor asumate prin Componenta 8 “Reforma fiscalã și reforma sistemului de pensii”, cu un buget de 371,8 milioane de euro, din Planul Național de Redresare și Reziliențã (PNRR) și a reușit sã îndeplineascã  în termen toate cele 4 jaloane și ținte asumate pentru primul semestru din acest an.

„Pentru Ministerul Finanțelor, Planul Național de Redresare și Reziliențã este una dintre prioritãți. Toate reformele asumate prin acest document au ca scop îmbunãtãțirea calitãții vieții românilor, dar și creșterea veniturilor la bugetul de stat, mai ales în actualul context internațional extrem de complicat. Toate cele patru jaloane asumate, cu termen sfârșitul primului semestru din 2022, au fost realizate. În plus, ținta 220, prin care ne angajam conectarea a cel puțin 150.000 de case de marcat la sistemul electronic al Agenției Naționale de Administrare Fiscalã a fost îndeplinitã încã din ultimul trimestru al anului trecut și este inclusã în prima cerere de platã depusã de România la Comisia Europeanã, în 31 mai a.c.”, a subliniat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Și jalonul 191, referitor la intrarea în vigoare a cadrului legislativ care prevede obligativitatea înrolãrii în Spațiul Privat Virtual (SPV) a tuturor contribuabililor persoane juridice a fost realizat din 2021, când a fost aprobatã Ordonanța nr. 11/2021, pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedurã fiscalã și reglementarea unor mãsuri fiscale.
Jalonul 195, privind operaționalizarea/aprobarea Planului comun de acțiune al Agenției Naționale de Administrare Fiscalã și al Inspecției Muncii pentru prevenirea și limitarea fenomenului de evaziune a muncii la gri/la negru, a fost îndeplinit în 17 februarie 2022, când a fost aprobat Planul comun de acțiune privind organizarea controalelor fiscale în colaborare cu Inspecția Muncii. Planul vizeazã operatorii economici cu risc fiscal ridicat și, de asemenea, pe cei care reprezintã un risc din perspectiva utilizãrii muncii subdeclarate/nedeclarate.
Jalonul 200, care se referã la intrarea în vigoare a legislației prin care este reglementatã metodologia de elaborare, monitorizare și raportare a programelor bugetare, a fost îndeplinit în 6 aprilie a.c., când a fost aprobatã Hotãrârea de Guvern pentru aprobarea metodologiei de elaborare și execuție a programelor bugetare.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*