Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul a 66 de instituții publice de spectacole

Teatru. FOTO Pixabay.com

În ședința de Guvern, a fost aprobată o Hotărâre de Guvern privind repartizarea sumelor corespunzătoare cotei prevăzută la art. 6 alin.(1) lit. e) din Legea bugetului de stat pe anul 2021 nr. 15/2021, prin care a fost alocată suma de 133.960.000 lei pentru 34 de județe.

Suma repartizată reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat până la data de 31 august 2021 pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante, respectiv teatre, opere şi filarmonici din județele: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației vine, astfel, în sprijinul unităților administrativ-teritoriale pentru care dezvoltarea infrastructurii culturale este foarte importantă, dar care nu au capacitatea financiară pentru a susține toate cheltuielile legate de asigurarea funcționalității și a investițiilor.

Fondurile au fost repartizate conform solicitărilor transmise către MDLPA, până la data de 20 septembrie 2021, de către unităţile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcţionează instituţii publice de spectacole, respectiv teatre, opere şi filarmonici.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*