Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației alocă suma de 15 milioane de lei pentru a finanța finalizarea Planurilor Urbanistice Generale

Bani pentru finanțări. FOTO AlexanderStein
Bani pentru finanțări. FOTO AlexanderStein

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei, prin programul său anual, oferă finanțare unităților administrativ-teritoriale pentru elaborarea și actualizarea Planurilor Urbanistice Generale. În acest an, bugetul general, în valoare de 15.000.000 lei, va servi scopul de a finaliza aceste Planuri Urbanistice Generale în 397 de unități administrativ-teritoriale din 38 de județe.

Planul Urbanistic General reprezintă principalul instrument de planificare operațională, constituind baza legală pentru realizarea construcțiilor și acțiunilor de dezvoltare. Fiecare unitate administrativ-teritorială trebuie să-și actualizeze la cel mult 10 ani Planul Urbanistic General, în funcție de evoluția previzibilă a factorilor sociali, geografici, economici, culturali și a necesităților locale.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este autoritatea administraţiei publice centrale responsabilă cu derularea Programului privind elaborarea şi actualizarea Planurilor Urbanistice Generale (PUG) şi a Regulamentelor Locale de Urbanism (RLU).

”În acest an am schimbat strategia pentru a încuraja finalizarea, în cât mai multe localități, a acestor planuri urbanistice. Ministerul a primit cereri de finanțare de la 918 unități administrativ-teritoriale și vor fi finanțate, cu prioritate, cele 397 care și-au asumat să finalizeze, cu finanțarea din acest an, elaborarea acestora. Un Plan Urbanistic General actualizat va conduce la reducerea sarcinilor administrative și la limitarea perioadei de timp pentru implementarea investițiilor la nivel local”, a subliniat ministrul administrației, Cseke Attila.

Suportul financiar acordat de către MDLPA autorităților publice locale pentru finalizarea procesului de elaborare și actualizare a documentațiilor PUG vine în contextul necesității asigurării cadrului pentru implementarea unor noi concepte de dezvoltare urbană și locală care să faciliteze tranziția verde a localităților din România, dar mai ales pentru implementarea proiectelor ce vor fi finanțate din programele operaționale în perioada 2021-2027 sau din cadrul PNRR.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*