Mai mult de un milion de persoane fizice înrolate în SPV

Alexandru Nazare. FOTO Facebook Alexandru Nazare

A fost depãșit pragul de un milion de persoane fizice înrolate în Spațiul Privat Virtual (SPV) al MF-ANAF. În acest moment, peste 1,6 milioane de utilizatori, persoane fizice și juridice, s-au conectat în total pe platformã.
Demersul de înrolare în SPV vine în sprijinul contribuabililor prin automatizarea schimbului de date fiscale și eliminarea depunerii fizice a anumitor declarații lunare specifice. Prin înrolarea în SPV, contribuabilii au acces continuu la un serviciu gratuit, accesibil permanent, care oferã o serie de beneficii utilizatorilor sãi, cum ar fi:

  • o bazã de date complexã cu informații din sfera obligațiilor fiscale;
  • accesul facil la acte administrativ fiscale și alte documente;
  • acces servicii electronice specifice.„Faptul cã românii înțeleg avantajele rezultate din înscrierea în SPV este de apreciat. Suntem într-un grafic ascendent în ceea ce privește procesul de digitalizare a administrației fiscale și încurajez, în continuare, cât mai mulți contribuabili sã se înscrie pe platformã. Este vorba despre foarte mult timp câștigat și un acces facil la acte administrativ-fiscale și alte documente de interes. Împreunã cu echipa din Ministerul Finanțelor, urmãrim sã identificãm și sã implementãm o serie de mecanisme de simplificare a procedurilor de înrolare și autentificare în platformã, iar feedback-ul din partea utilizatorilor referitor la acest demers este binevenit. Am încredere cã ANAF va gãsi cele mai bune soluții pentru modernizarea și creșterea atractivitãții SPV, astfel încât din ce în ce mai mulți români sã adere la aceastã platformã digitalã pusa la dispoziție de Ministerul Finanțelor și ANAF“, a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

    Înscrierea în SPV, parte a procesului de digitalizare a administrației publice, este un proces care eficientizeazã interacțiunile dintre stat și contribuabili. Prin intermediul portalului, sarcina administrativã a contribuabililor este ușuratã, întregul proces desfãșurându-se într-un spațiu transparent.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*