Lenovo colaborează cu designeri de top pentru a lansa Lenovo Tab Wear Collection, o colecție wearable prototip

Lenovo Tab Wear Collection, o colecție wearable prototip. FOTO SmartPoint

Lenovo lansează un proiect unic de colaborare alături de designerii de modă RANRA, Kit Wan Studios și Maium, pentru a crea colecția Lenovo Tab Wear, într-o versiune experimentală. Această colecție inovatoare și funcțională a fost concepută pentru a putea integra o tabletă Lenovo în piesele vestimentare, astfel încât să răspundă nevoii utilizatorilor de „timp pentru mine” („me time”).

Conform unui studiu realizat de Pew Research, oamenii își doresc mai mult timp pentru ei înșiși, dar întâmpină dificultăți în a acorda prioritate acestei nevoi. „Timpul pentru mine” este un moment personal al fiecăruia dintre noi, pe care ni-l dedicăm pentru a ne ocupa de starea noastră de bine, făcând ceea ce dorim, la momentul și locul ales de noi.

Viziunea Lenovo este ca articolele vestimentare, precum această colecție conceptuală, să le poată permite utilizatorilor în viitor să-și ia timp pentru ei înșiși, dar și un binemeritat răgaz de la stresul cotidian. Prin integrarea unei tablete Lenovo în acest concept, utilizatorii pot evada oricând își doresc în activitățile lor preferate de relaxare, atât în confortul casei, cât și în exterior, fie că vizionează captivați acțiunea unui serial, navighează pe rețelele de socializare sau desfășoară alte activități creative. Grija pentru propria persoană devine o prioritate pentru mulți oameni, de aceea colecția Lenovo Tab Wear extinde conceptul de „timp pentru mine” dincolo de granițele propriei locuințe.

„Atât tehnologia, cât și moda evoluează constant, inovează și se adaptează la o societate aflată  în permanentă schimbare”, spune Emily Ketchen, VP și CMO Intelligent Devices Group and International Markets, Lenovo. „Pe măsură ce tehnologia devine din ce în ce mai prezentă în viața noastră de zi cu zi, trebuie să valorificăm avantajele pe care le aduce pentru a răspunde nevoilor în continuă evoluție ale oamenilor. Colecția Lenovo Tab Wear reprezintă un exemplu creativ de integrare perfectă a tehnologiei în articole vestimentare multifuncționale de exterior, cu scopul de a oferi mai mult timp pentru sine”.

În procesul de dezvoltare a colecției Lenovo Tab Wear, fiecare designer a contribuit cu propria creativitate și stilul unic, creând astfel articole vestimentare cu totul speciale. Inspirate de experiențele și viziunile unice ale designerilor, creațiile vestimentare rezultate reprezintă o expresie a modului în care stilul și tehnologia evoluează în aceeași direcție.

Echipa de designeri de îmbrăcăminte de exterior RANRA, cu sediul în Londra și Reykjavik, a creat un hanorac cu proprietăți de anulare a zgomotului și a luminii, cu o glugă izolatoare și un suport pentru tabletă, care poate fi poziționată astfel încât utilizatorii să se bucure de o experiență imersivă de vizionare în timpul călătoriilor cu avionul, autobuzul sau trenul.

Kit Wan Studios, un designer independent de îmbrăcăminte pentru bărbați, cu sediul în Hong Kong, a proiectat un exoschelet modular, o armură tech, pentru a integra tehnologia în îmbrăcămintea de stradă.

Maium, cu sediul la Amsterdam și specializat în crearea de articole vestimentare funcționale și rezistente la condiții meteorologice variate, a conceput o jachetă care poate fi transformată într-un hamac gonflabil, ideal pentru activități desfășurate în aer liber.

„Colecția Lenovo Tab Wear demonstrează că moda și tehnologia se pot completa reciproc pentru a crea experiențe mai bune în fiecare zi”, a adăugat Ketchen. „Aceste modele inovatoare confirmă faptul că „timpul pentru mine” poate fi mobil, ușor de purtat și personalizat. Acestea nu sunt doar niște haine moderne care includ o tabletă Lenovo, ci reprezintă o gamă de posibilități neimaginate adaptate cerințelor lumii contemporane”.

Fiecare designer a oferit o abordare proprie a conceptului de „timp pentru mine”, creând piese originale și având grijă în același timp ca procesul de creație să fie unul responsabil. RANRA a ales materiale rezistente la apă și a inclus elemente textile și ornamente reciclate2, ținând cont de durabilitatea și de ciclul de viață al produselor; Kit Wan Studios a pus un accent deosebit pe parteneriatele cu comercianții locali, achiziționând materialele de la mici colaboratori din Hong Kong. De asemenea, design-ul creat de Maium este realizat din poliester reciclat cu un strat eco bionic, realizat manual în facilitățile producătorilor certificați GRS și Oeko Tex4. Toate aceste eforturi au contribuit la crearea unei colecții conceptuale experimentale, cu funcții îmbunătățite de divertisment și portabilitate și care se remarcă prin stil și atenție la nevoile utilizatorilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*