KADRA a înregistrat în 2023 o cifră de afaceri cu peste 22% mai mare decât anul precedent

KADRA a înregistrat în 2023 o cifră de afaceri cu peste 22% mai mare decât anul precedent. FOTO Fabrica de PR

Cel mai vechi furnizor de soluții integrate de acces, cu experiență de peste 30 de ani pe piața de profil, KADRA a ajuns, în 2023, la o cifră de afaceri de 62.5 milioane de lei, în creștere cu peste 22% față de anul anterior, în timp ce rezultatul net pentru aceeași perioadă este estimat la peste 4 milioane de lei. Compania antreprenorială românească a finalizat în 2023 multe proiecte medicale de anvergură – domeniu cu tradiție pentru KADRA – dar și proiecte de management automat al parcărilor, segment pe care este lider, prin intermediul diviziei Parkomatic. Solicitările de reamenajare a spațiilor industriale cu soluții performante de protecție la foc și evacuare a fumului au fost alți factori care au contribuit la rezultatele financiare cu creșteri de două cifre ale KADRA pentru anul 2023.

„Divizia de proiecte a KADRA și-a depășit obiectivele referitoare la cifra de afaceri pentru 2023. Anul trecut, ne-am implicat în peste 100 de proiecte mari, atât cu soluții de management automat al accesului (uși automate, uși de spital), cât și cu sisteme inteligente de parcare sau soluții de protecție la foc. Dacă am contoriza și proiectele de mai mici dimensiuni, cifra acestora ar crește exponențial”, spune Andreea Strugaru, co-owner KADRA și marketing manager al companiei. „În 2023, am derulat proiecte importante, care au presupus soluții complexe pentru mai mult de 35 de spitale publice și private, unde a fost accesată întreaga gamă de uși medicale Tormed, cât și sisteme de protecție la foc. De asemenea, am realizat un număr important de parcări, atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat. În domeniul industrial (hale, depozite etc), care a înregistrat investiții importante în ultima vreme, am avut intervenții mai ales cu soluții de protecție la foc (trape de desfumare și uși rezistente la foc)”, a adăugat Andreea Strugaru.

Spitalul Medicover din zona Pipera, București, o instituție cu peste 180 de paturi, Maternitatea Brașov, Spitalul Militar sunt doar câteva dintre proiectele importante realizate în sectorul medical. Cât privește parcările, printre cele finalizate de KADRA anul trecut se numără parcarea de la Universitate, de la Aeroportul Aurel Vlaicu din Cluj, Aeroportul Sibiu, Sala Polivalentă din Cluj, Baile Felix sau One Verdi, București.

„În acest moment, sub 8% din cifra de afaceri este realizată prin proiecte publice, restul de peste 90% fiind contractate de zona privată. În ultimii ani, KADRA a început să participe la licitații publice pentru proiectele unde poate ajuta și ne dorim să creștem și pe acest segment de piață. Experiența noastră de peste 30 de ani în domeniu credem că poate aduce plus valoare tuturor clienților noștri, atât pe zona de soluții de management automat al accesului, cât și pe cea de servicii asociate”, spune Andreea Strugaru.

Tot în 2023, KADRA a demarat doua proiecte cu finanțare europeană pentru obținerea de surse de energie regenerabilă și eficientizarea energetică a spațiului de micro producție de la Cluj. Nu în ultimul rând, la final de an, KADRA a încheiat un parteneriat cu EMI International, liderul european în domeniul soluțiilor industriale de acces.

„Parteneriatul cu EMI International ne crește competitivitatea și ne deschide accesul spre alte piețe europene”

Parteneriatul dintre KADRA, cel mai mare furnizor de soluții integrate de automatizare și management al accesului din România și liderul european EMI International este activ din noiembrie 2023. „Grupul EMI vine în acest parteneriat în special cu experiența sa din domeniul industrial. Noi, KADRA, o completăm cu expertiza de pe segmentul medical și cu soluțiile integrate de management automat al parcărilor, zonă unde suntem lideri de piață. KADRA își propune ca strategie de viitor să crească cifra de afaceri pe segmentul de servicii tehnice, în timp ce Grupul EMI a dezvoltat un business solid în acest domeniu. Evident, acest lucru – care este doar un exemplu – ne va fi util în strategia de dezvoltare. Parteneriatul cu EMI International ne crește competitivitatea și ne deschide accesul spre noi piețe europene”, explică Andreea Strugaru.

„Pentru anul 2024 am bugetat o creștere a cifrei de afaceri de peste 20%”

Cât privește anul în curs, oficialul KADRA estimează că trendul ascendent al cifrei de afaceri și profitului va continua: „Pentru anul 2024 am bugetat o creștere a cifrei de afaceri de peste 20% bazată pe oportunitățile pieței și pe contractele deja semnate”, spune Andreea Strugaru.

Un obiectiv important al KADRA pentru anul acesta este creșterea zonei de servicii (mentenanță și service). „Există potențial pe acest segment al pieței, pentru că oamenii încep să înțeleagă ce înseamnă concret mentenanța: o protejare a investiției. Avem echipe experimentate, diagnosticieni excelenți, care pot să prevină apariția situațiilor acute. Pentru că, până la urmă, mentenanța se ocupă cu prelungirea duratei de viață a soluțiilor de acces, optimizarea investiției realizate și evitarea incidentelor neplăcute”, spune co-ownerul KADRA.

Digitalizarea și creșterea eficienței energetice, două direcții importante ale investițiilor în 2023 se vor menține prioritare și în 2024, mai precizează Andreea Strugaru.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*