Înființarea OMD-urilor, dezbătută de ministrul Turismului cu reprezentanții autorităților locale

Constantin Daniel Cadariu, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului. FOTO BizPLUS
Constantin Daniel Cadariu, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului. FOTO BizPLUS

Una dintre cele mai importante reforme ale turismului românesc, reprezentată de înființarea și operaționalizarea Organizațiilor de Management al Destinațiilor (OMD), a reunit astăzi, la sediul instituției, reprezentanți din toată țara ai autorităților locale, asociațiilor orașelor, municipiilor și comunelor, precum și ai Agențiilor pentru Dezvoltare Regională. Discuțiile inițiate de ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, au vizat, totodată, și identificarea unor surse de finanțare externe pentru promovare și investiții în turism.

„O discuție aplicată cu reprezentanții autorităților publice locale și ai Agențiilor de Dezvoltare Regională, cu două concluzii clare:

  1. Turismul trebuie integrat în documentele programatice ale României ca fiind un domeniu economic strategic;
  2. Necesitatea unei coordonări mai bune în vederea asigurării finanțării corecte și complementare a investițiilor în turism.

Fiecare ordonator de credite din cadrul acestei întâlniri gestionează bugete dedicate pentru realizarea de proiecte în domeniul turismului. Trebuie să avem, însă,  o imagine mai clară a activității susținute de fiecare actor din domeniul public pentru a ne uni eforturile și a genera un proiect de țară, pentru că astăzi statistica ne spune că acest domeniu generează 2,9% din PIB, informațiile din industrie vorbesc de 5,07%, când ar putea să ajungă la 10%. Le mulțumesc tuturor celor care au răspuns invitației de a participa la această întâlnire, care s-a concentrat pe necesitatea transformării Organizațiilor de Management al Destinației în beneficiari ai fondurilor europene și pe definirea polilor de dezvoltare turistică pentru o coerență mai mare pentru  liniile de finanțare pe care le vom avea de implementat prin intermediul diferitelor ministere și autorități de management”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

În cadrul discuțiilor, a fost subliniată inclusiv necesitatea încadrării în legislația specifică a unui OMD național, care să centralizeze toate inițiativele și să contribuie la promovarea țării. Invitații prezenți la întâlnire au agreat propunerile venite din partea demnitarului și și-au exprimat angajamentul de a contribui activ, cu toată experiența deținută, pentru împlinirea dezideratului. Astfel, au fost puse bazele unui parteneriat solid și durabil între autoritatea publică centrală și factorii decidenți din teritoriu.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*