Guvernul a majorat cu 7.000.000 lei suma pentru acordarea de ajutoare de urgență destinate combaterii efectelor fenomenelor meteorologice deosebite în anul 2023

Ședință de Guvern. FOTO Guvernul României

Guvernul a aprobat majorarea limitei de 7.000.000 lei prevăzută inițial pentru acordarea de ajutoare de urgență care să sprijine populația afectată de inundații, alunecări de teren și alte fenomene meteorologice periculoase în anul 2023, cu încă 7.000.000 lei.

Până în prezent, din suma aprobată inițial au fost acordate ajutoare de urgență în sumă totală de 6.670.000 lei, pentru 2.012 beneficiari din județele Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea și Vaslui.

Măsura a fost adoptată la propunerea Ministerului Muncii şi Solidarității Sociale, în contextul în care, la nivelul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, sunt solicitări de aproximativ 5.000.000 lei pentru sprijinirea a 1.353 familii afectate de inundații și fenomene meteorologice deosebite, din județele Bihor (745 familii), Caraș-Severin (80 familii), Maramureș ( 356 familii) și Mehedinți (172 familii).

Plata ajutoarelor de urgență se efectuează pe baza aprobării ministrului Muncii și Solidarității Sociale și se asigură din bugetul aprobat pe anul 2023 pentru MMSS.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*