Google premiază cele mai populare castele și cetăți din România

Castelul Peleș. FOTO Muzeul Național Peleș

Google anunță câștigătorii celei de-a treia ediții a Recenziei de Aur, un proiect anual prin care premiază cele mai apreciate locații de pe Google Maps. Pentru ediția de anul acesta, Google a premiat cu Recenzia de Aur castele și cetăți din fiecare regiune a țării.

Pentru analiză, Google a selectat locațiile cu un profil verificat și actualizat în Google Profilul Companiei, din categoriile castele, palate, cetăți și fortărețe. Câștigătorul din fiecare regiune istorică a României a fost locația cea mai apreciată din aceste categorii, respectiv cea care a avut cel mai mare număr de recenzii pe Google Maps în regiunea sa și un rating de peste 4,5 stele. Selecția celor nouă câștigători premiați cu „Recenzia de Aur” a fost făcută în urma datelor disponibile pe Google Maps la momentul analizei, în luna mai 2023.

Iată cetățile și castelele care au primit premiul „Recenzia de Aur” în 2023 din partea Google:

Regiune Monument istoric Oraș
Maramureș Castelul Károlyi Carei
Crișana Cetatea Oradea Oradea
Banat Bastionul Maria Theresia Timișoara
Oltenia Cetatea Medievală a Severinului Drobeta-Turnu Severin
Muntenia Castelul Peleș Sinaia
Dobrogea Cetatea Medievală Enisala Enisala
Moldova Palatul Culturii Iași
Bucovina Cetatea de Scaun a Sucevei Suceava
Transilvania Cetatea Alba-Carolina Alba Iulia

„Pe Google Maps se găsesc mii de recenzii de calitate, iar adeseori turiștii se inspiră din ele înainte de a decide să viziteze un obiectiv turistic. Mai mult, cele mai noi funcții AI din Google Maps, precum Immersive View, Rute Ecologice, sau Google Lens, îi pot ajuta pe turiști să se orienteze mai bine în călătoria lor printr-un oraș nou, din țară sau străinătate, sau să descopere monumente istorice excepționale. Castelele și cetățile sunt obiective turistice importante și ne-am bucura ca prin Recenzia de Aur, cât și prin Google Maps să reușim să aducem o mai mare vizibilitate asupra monumentelor istorice din România.” – Elisabeta Moraru, Country Director Google România.

Castelele și alte obiecte istorice sunt unele dintre cele mai bine cotate atracții evaluate de utilizatori pe Google Maps. Astfel, proiectul Google Recenzia de Aur și-a propus ca anul acesta să facă vizibile cele mai apreciate monumente istorice din CEE (Europa Centrală și de Est) pe Google Maps. Selecția include, pe lângă România, și alte țări precum Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Croația.

Pe Google Maps există locații din domenii diverse, de la organizații publice, monumente istorice, la afaceri din turism și HoReCa, la servicii specializate de tot felul (precum saloane de cosmetică sau frizerii), instituții financiar – bancare, magazine diverse, centre comerciale, afaceri din domeniul medical (precum centre medicale sau de analize) sau auto (service-uri, spălătorii auto etc.). Prin completarea Profilului Companiei în Google, monumentele istorice, organizațiile și afacerile vor apărea pe Google Maps și Google Căutare cu toate detaliile, iar informațiile despre acestea vor putea fi găsite de cei interesați prin căutare pe Google.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*