Genesis Facility Management devine prima companie de administrare imobiliară din România care obține Certificatul de Înregistrare în EMAS

FOTO Agenția de PR Oxygen

Genesis FM, parte a grupului Genesis Property, își reafirmă angajamentul față de mediu și devine prima companie din sectorul imobiliar românesc care obține Certificatul de Înregistrare în prestigiosul sistem comunitar de management de mediu EMAS, marcând un moment important în inițiativele concrete de protecție a mediului.

Deși doar 20 de companii din România sunt înregistrate în sistemul Eco-Management and Audit Scheme (EMAS), Genesis FM a făcut un pas înainte, consolidându-și poziția ca lider în domeniul sustenabilității adăugând un instrument de administrare prin care măsoară și reduce continuu impactul operațiunilor companiei asupra mediului. În plus, sistemul de management de mediu al companiei este deja recunoscut prin certificările ISO 14001 și ISO 45001.

În contextul Agendei 2030 pentru Dezvoltare Sustenabilă și a Pactului Ecologic European (EU Green Deal), aderarea la sistemul de management de mediu EMAS reprezintă determinarea activă a Genesis FM pentru optimizarea proceselor de lucru, reducerea impactului asupra mediului și utilizarea eficientă a resurselor.

Procesul de obținere a Certificatului de Înregistrare în EMAS este un demers riguros și meticulos, de evaluări de mediu inițiale, raportări pe un set de indicatori de bază și publicarea transparentă a Declarației de Mediu. Diligența companiei Genesis FM investită în acest proces este o declarație clară pentru transparență și responsabilitate, informând în mod voluntar toate părțile interesate cu privire la performanțele și activitățile sale de mediu.

“Această nouă realizare subliniază implicarea și contribuția pe care grupul Genesis Property le aduce la protejarea mediului înconjurător. Eforturile noastre se concentrează pe diminuarea consumurilor energetice și de apă, maximizarea reutilizării și reciclării cu scopul reducerii semnificative a deșeurilor generate, implicit a impactului asupra mediului. Suntem conștienți de responsabilitatea și rolul nostru în lupta împotriva schimbărilor climatice și ne dedicăm pentru realizarea obiectivelor de dezvoltare sustenabilă”, a declarat Roxana Albu, Director General al diviziei de Facility Management, Genesis Property.

Certificatul EMAS permite companiei să își înțeleagă mai bine impactul direct asupra mediului și să formuleze obiective și ținte de mediu mai precis. Anterior, Genesis Property și-a asumat angajamentul de a reduce la zero emisiile aferente clădirilor din portofoliu până în 2030, promovând eficiența energetică și tehnologiile de producție a energiei din surse regenerabile.

“Certificatul de Înregistrare în EMAS este parte din dezideratul Genesis Property de a deveni liderul sectorului imobiliar din țara noastră în practicarea și promovarea sustenabilității. Viziunea noastră este de a transforma locațiile deținute în spații eficiente, moderne și reziliente, să facilităm consistent reconectarea oamenilor cu natura pentru o viață socială și profesională sănătoasă. Proiectul YUNITY Park este cel mai bun exemplu de angajament sustenabil, printre altele, remarcându-se prin 1000 m2 de pădure urbană și o altă „pădure” de panouri fotovoltaice”, a declarat Ioan Bejan, Directorul de Sustenabilitate al Genesis Property.

Clădirile din portofoliul Genesis Property, certificate BREEAM Very Good din 2013, sunt în proces avansat de obținere a certificării BREEAM Outstanding. Cu investiții în echipamente de ultimă generație pentru eficiența energetică a clădirilor și în cele 1,080 de panouri fotovoltaice instalate pe 4,000 mp ale acoperișurilor acestora, YUNITY Park ajunge să îndeplinească încă din acest an criteriile nZEB.

În noiembrie 2021, Genesis Property a devenit prima companie imobiliară din țară care s-a alăturat comunității selecte de companii care susțin cele 10 Principii ale UN Global Compact privind drepturile omului, munca, protecția mediului înconjurător și combaterea corupției. Acesta este doar un alt exemplu al dedicării Genesis Property către o lume mai sustenabilă.

Mai mult, toate cele șapte clădiri din YUNITY Park vor avea IMMUNE Building Standard™ – Rezilient, cu 5 stele din 5, reflectând angajamentul Genesis Property pentru un mediu de lucru și de viață urbană sănătos.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*