FOTO Plaja Mamaia – Năvodari va fi redeschisă complet abia de la 1 iulie. ANAT a prezentat situația Ministrului Economiei, fără niciun rezultat

Plaja Mamaia, șantier în lucru. FOTO Adrian Boioglu
Plaja Mamaia, șantier în lucru. FOTO Adrian Boioglu

Plaja din Mamaia și Năvodari arată ca un șantier în lucru. Munții de nisip sunt încă nivelați de excavatoare, iar zona este încercuită de semne care opresc trecerea turiștilor.

“Administrația Națională Apele Române Dobrogea-Litoral a comunicat public, inclusiv operatorilor de plajă că plaja Mamaia – Năvodari va putea fi operabilă de la 1 iulie. La întrebările adresate de către ANAT, ni s-a specificat următorul calendar:

  • Până pe data de 15 mai se finalizează plaja Năvodari

  • Până la data de 31 mai se închid lucrările

  • Până la data de 1 iulie se predau tronsoanele operatorilor de plajă”, au aunțat reprezentanții ANAT. 

ANAT nu înțelege de ce nu se predau plajele mai devreme, deși acestea vor fi gata până la finele lunii mai. Nu înțelegem de ce nu se predă deja plaja Mamaia, care este gata peste două săptămâni. Chiar nu înțelege nimeni că astfel se pierde un sfert de sezon? ANAT a prezentat situația ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului precum și Ministrului Mediului, dar momentan fără niciun rezultat.

Litoralul românesc reprezintă destinația numărul 1 a românilor în sezonul estival. Lărgirea plajelor constituie un mare atu în plus, inclusiv pentru atragerea, pe viitor, a turiștilor străini. Dar până la a vorbi despre incoming, ar fi bine ca statul să sprijine litoralul ca destinație de turism intern, inclusiv prin darea mai rapidă în folosință a plajelor, așteptată atât de către turiști, cât și de către industria turistică.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*