FOTO Plaja Mamaia – Năvodari va fi redeschisă complet abia de la 1 iulie. ANAT a prezentat situația Ministrului Economiei, fără niciun rezultat

Plaja Mamaia, șantier în lucru. FOTO Adrian Boioglu
Plaja Mamaia, șantier în lucru. FOTO Adrian Boioglu

Plaja din Mamaia și Năvodari arată ca un șantier în lucru. Munții de nisip sunt încă nivelați de excavatoare, iar zona este încercuită de semne care opresc trecerea turiștilor.

“Administrația Națională Apele Române Dobrogea-Litoral a comunicat public, inclusiv operatorilor de plajă că plaja Mamaia – Năvodari va putea fi operabilă de la 1 iulie. La întrebările adresate de către ANAT, ni s-a specificat următorul calendar:

  • Până pe data de 15 mai se finalizează plaja Năvodari

  • Până la data de 31 mai se închid lucrările

  • Până la data de 1 iulie se predau tronsoanele operatorilor de plajă”, au aunțat reprezentanții ANAT. 

ANAT nu înțelege de ce nu se predau plajele mai devreme, deși acestea vor fi gata până la finele lunii mai. Nu înțelegem de ce nu se predă deja plaja Mamaia, care este gata peste două săptămâni. Chiar nu înțelege nimeni că astfel se pierde un sfert de sezon? ANAT a prezentat situația ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului precum și Ministrului Mediului, dar momentan fără niciun rezultat.

Litoralul românesc reprezintă destinația numărul 1 a românilor în sezonul estival. Lărgirea plajelor constituie un mare atu în plus, inclusiv pentru atragerea, pe viitor, a turiștilor străini. Dar până la a vorbi despre incoming, ar fi bine ca statul să sprijine litoralul ca destinație de turism intern, inclusiv prin darea mai rapidă în folosință a plajelor, așteptată atât de către turiști, cât și de către industria turistică.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*